Discussie: Sterkte 8%
Los bericht bekijken
  #15  
Oud 18 november 2008, 18:25
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Je hebt helemaal gelijk CeeS, klopt als een bus

Wat ik nog helemaal vergeten was te vermelden, en om nog even dieper op de stof in te gaan. Al zou je een versterker kopen en aansluiten die het retoursignaal vesterkt, dan zit deze als het goed is niet op de goede plaats om het retoursignaal te versterker en de demping daarvan te compenseren.

Om een versterker optimaal en effectief te laten werken moet een versterker geplaatst worden zo dicht mogelijk bij de bron (om te voorkomen dat de versterker ruis mee gaat versterken). Voor het inkomende signaal (tv, radio, internet) is dit bij het punt waar het signaal de woning binnenkomt.

Als nu het modem (even overdreven) aan 40meter coax kabel word aangesloten is de bron van het retoursignaal het modem, tussen het modem en het AOP zit echter 40meter kabel, dus het retoursignaal komt inclusief de ruis aan bij de versterker en zowel het retoursignaal als het stoorsignaal (ruis) worden vrolijk versterkt door de versterker.

Daarbij; dergelijke versterkers zijn peperduur en het is ten allen tijde beter (en goedkoper) om het modem direct bij het AOP te plaatsen zoals CeeS ook aangeeft. Dit geeft de minste kans op storingen en een instabiele verbinding.
__________________