Los bericht bekijken
  #48  
Oud 17 november 2008, 12:52
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Voor alle duidelijkheid, om ook maar enige twijfel weg te nemen, hebben wij deze voorziening dan ook meteen geblokkeerd.
Waar ik het mee eens ben. Persoonlijk vind ik dit een goede en adequate aktie van de moderators.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Het enige dat wij erg betreuren is dat de beperkingen en "borging" die wij hieraan hadden verbonden als onvoldoende worden ervaren. De gesignaleerde problematiek ligt in onze ogen gevoelig genoeg om hier inderdaad gehoor aan te geven ondanks dat het slechts door een handjevol wordt opgebracht en achteraf velen daar door worden geraakt. Zo gaat het wel vaker, ook in een democratie.
Op zich was en is het een in mijn ogen dan ook een volkomen legitieme en eerlijke discussie. Dat daardoor een vervelende situatie is ontstaan mag de mensen die deze discussie "aanslingeren" niet worden aangerekend.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Aan ons is het nu om binnen deze context een oplossing te vinden.

Wat mij wel stoort dat blijkt dat men zich niet altijd geheel inleest als men een oordeel velt. Zo hebben de "tegenstanders" allemaal stuk voor stuk verklaard dat zij er niet op uit zijn mensen weg te jagen, maar het probleem te signaleren. Wij van onze kant hebben laten zien dat het slechts zeer selectief werd toegepast. Desondanks lees je verwijten dat men mensen heeft weggejaagd en aan de andere kant, en nu chargeer ik een beetje, Ziggo van alle forum bezoekers kan achterhalen wie het zijn.
Aan het chargeren ben ik zelf ook schuldig, ik heb dan in mijn post ook nogal gedaan. Echter wat ik daarmee wilde bereiken en aanhalen in de richting van de "tegenstanders" is dat iets "onschuldigs" als een ip-adres wat niet prive en privacy gevoelig is, dat wel kan worden en dat er wel mogelijk een privacy gevoelige kwestie kan ontstaan wanneer er persoonsgegevens bij kunnen worden gezocht. En Raymond staat hierbuiten aangezien hij in zijn persoon nooit ter discussie heeft gestaan en het daar geen van de mensen die de discussie aangeslingerd hebben om te doen was.

Jullie statement en uitleg was ook zeer helder over hoe de vork nu in de steel zat en dat er wel beperkingen waren. Wel ben ik het eens met dat die situatie opgeheven is en dit niet meer mogelijk is. Dank in elk geval vanaf mijn kant voor jullie geduld, tijd en uitleg.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jdd Bekijk bericht
verwijder ieders account. begin opnieuw.
Zet bij het aanmaken van een account neer dat ziggo medewerkers van webcare of what effer team, ip adressen kunnen opvragen.
akkoord ja nee button er bij. 50% klaar.
Het gaat mijns inziens niet alleen om het ip-adres. Als een ziggo-medewerker over de mogelijkheid beschikt om aan de hand van een ip-adres er persoonsgegevens bij te zoeken verandert de gehele situatie.

Er zouden mogelijkerwijs situaties uit kunnen ontstaan die niet wenselijk of zelfs vervelend zouden kunnen zijn voor gebruikers van hier, bijvoorbeeld in de vorm van counterakties nadat een lid hier nogal zijn gal heeft lopen spuien over Ziggo. Nogmaals het is een worst-case-scenario, maar dit soort situaties moet je in mijn ogen als onafhankelijk forum altijd en bij voorbaat zien te voorkomen.

Ik denk namelijk dat als zo'n situatie wel ontstaan de mensen die nu het hardst roepen dat het kunnen zien van een ip-adres geen probleem is, dan het hardst moord en brand schreeuwen en klagen over dat het wel mogelijk is of is geweest.


In het algemeen:
Als ik even puur vanuit mezelf spreek ging het mij puur om de algemene situatie. De situaite dat een Ziggo medewerker aan de hand van een ip-adres mogelijkerwijs de account en persoons gegevens erbij zou kunnenz zoeken leek mij, en een aantal andere mensen niet wenselijk. Of dit aan de hand van een ip-adres links of rechtsom kan (of direct door eigen toegang tot klantsysteem of via collega) leek mij en een aantal andere mensen niet wenselijk. Niet meer en niet minder.

Dat Raymond er dan voor kiest om ermee te stoppen is zijn goed recht en keuze. Heel vervelend dat hij ermee stopt, hij was een aanwinst voor het forum en had zeer goede bijdragen, er is volgens mij ook niemand die het tegendeel beweert, maar zijn keuze moeten we respecteren.


En dan te bedenken dat ik het bewuste topic alleen maar gestart met de vraag hoe de medewerkers herkenbaar waren op het forum wat voor topic/discussie daar al niet achter vandaan kan komen.
__________________