Los bericht bekijken
  #47  
Oud 17 november 2008, 12:27
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
...Nu hoor ik al roepen, ja maar dat is een bad-case-scenario maar een dergelijke constructie waarbij persoonsgegevens op te zoeken zijn moet je denk ik niet alleen op basis van vertrouwen werken, maar zekerheden inbouwen. ALS het ooit in de toekomst wel misgaat in zo'n situatie zijn het dan waarschijnlijk de mensen die het hardst roepen dat het nooit had modem gebeuren dezelfde mensen die er nu zo op dit verhaal tegen zijn en tegen oa ondergetekende...
Voor alle duidelijkheid, om ook maar enige twijfel weg te nemen, hebben wij deze voorziening dan ook meteen geblokkeerd. Het enige dat wij erg betreuren is dat de beperkingen en "borging" die wij hieraan hadden verbonden als onvoldoende worden ervaren. De gesignaleerde problematiek ligt in onze ogen gevoelig genoeg om hier inderdaad gehoor aan te geven ondanks dat het slechts door een handjevol wordt opgebracht en achteraf velen daar door worden geraakt. Zo gaat het wel vaker, ook in een democratie.

Op zich was en is het een in mijn ogen dan ook een volkomen legitieme en eerlijke discussie. Dat daardoor een vervelende situatie is ontstaan mag de mensen die deze discussie "aanslingeren" niet worden aangerekend.

Aan ons is het nu om binnen deze context een oplossing te vinden.

Wat mij wel stoort dat blijkt dat men zich niet altijd geheel inleest als men een oordeel velt. Zo hebben de "tegenstanders" allemaal stuk voor stuk verklaard dat zij er niet op uit zijn mensen weg te jagen, maar het probleem te signaleren. Wij van onze kant hebben laten zien dat het slechts zeer selectief werd toegepast. Desondanks lees je verwijten dat men mensen heeft weggejaagd en aan de andere kant, en nu chargeer ik een beetje, Ziggo van alle forum bezoekers kan achterhalen wie het zijn.

Ik weet dat het moeilijk is om jezelf te vrijwaren van emoties als er discussies lopen en men geneigd is om zaken aan te dikken om argumentatie aan te zetten. Toch moet je proberen het een beetje "zuiver" te houden.

Nogmaals we denken na over oplossingen. Zowel op het gebied van privacy als het punt dat sommigen zich wat vrijer zouden willen kunnen uiten.
__________________
BenJ