Los bericht bekijken
  #45  
Oud 17 november 2008, 11:25
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Brammetje Bekijk bericht
Ze hebben nog gelijk ook! Doen heel goed werk en dan komt er ineens een 'nieuw' persoon klagen over onafhankelijkheid van de Ziggo-gebruikersforum. Kan er zo kwaad om worden. Maar aan de andere kant, waarom laten ze zich door zo'n geval uit de weg slaan? Ziggo-User is ook weg.
Je bedoelt mij hiermee neem ik aan?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Ik heb me persoonlijk ook nogal gestoord aan de stelling dat ip-adressen privacy-gevoelige gegevens zijn.
De discussie of dit nu wel of niet zo is zal ik hier niet gaan starten aangezien dit niet van toepassing is en ook niet relevant.

Net als oa Mart ging het ook mij er slechts om dat een Ziggo-medewerker alleen na toestemming van de betreffende gebruiker inzicht krijgt in dergelijke gegevens. Niets meer en niets minder. En bij dit standpunt blijf ik ook, het moet aan een ieders eigen keuze zijn om dergelijke gegevens te verstrekken aan een Ziggo medewerker.

Ik zal ook even uitleggen waarom. Of het nu wel of niet wettelijk privacy gevoelige informatie is staat hierbuiten. Met alleen een IP-adres kan je op zich niet zoveel. Neem de mods, die hebben onze ip-adressen ook, niets aan de hand.

Als we echter uitgaan van een bad-case-scenario dan kan het volgende om de hoek: Een ziggo mederwerker kan met een IP-adres waarschijnlijk wel alle klantgegevens erbij zoeken in hun systeem, en dan komen we wel bij privacy gevoelige informatie terecht. Dat wil zeggen dat een Ziggo mederwerker waarschijnlijk met een ip-adres alle persoons & account gegevens kan opzoeken van iemand die hier bv mogelijk minder leuke berichten over ziggo post. (zonder dat die persoon het weet).

Nu hoor ik al roepen, ja maar dat is een bad-case-scenario maar een dergelijke constructie waarbij persoonsgegevens op te zoeken zijn moet je denk ik niet alleen op basis van vertrouwen werken, maar zekerheden inbouwen. ALS het ooit in de toekomst wel misgaat in zo'n situatie zijn het dan waarschijnlijk de mensen die het hardst roepen dat het nooit had modem gebeuren dezelfde mensen die er nu zo op dit verhaal tegen zijn en tegen oa ondergetekende.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jubbels Bekijk bericht
Volgens mij kan iedere helpdeskmedewerker ook deze gegevens zien als iemand belt..............................
Klopt, maar heb je dan niet zelf gebeld met Ziggo? Dus ga je ermee akkoord (en ben je ervan op de hoogte aangezien ze die gegevens aan je vragen) dat ze jou klantgegevens erbij zoeken. Dat is een andere situatie dan een medewerker jou gegevens kan opzoeken aan de hand van een ip-adres wat je hier achtergelaten hebt middels posten, immers dit forum is geen ziggo en toch onafhankelijk? Dus ben ik van mening dat deze mensen pas inzicht moeten krijgen na toestemming, bv als een gebruiker een PB naar een medewerker stuurt met daarin zijn/haar gegevens. Anders heeft een Ziggo mederwerker toch inzicht in jou gegevens zonder dat je weet dat hij/zij jou gegevens erbij gezocht heeft.
__________________