Los bericht bekijken
  #64  
Oud 17 november 2008, 09:49
Frits de man's schermafbeelding
Frits de man Frits de man is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 november 2008
Locatie: zeist
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Eh... hoe registreer je jezelf dan bij forums en dergelijke ? Dat zijn meestal automatische processen en die zullen echt niet zoiets terugsturen...

Verder is veel spam tegenwoordig afkomstig van 'echte' afzenders.
Stel jouw "bekende/gevalideerde" heeft een trojan/virus op zijn pc gehad waardoor zijn adresboek gehacked is. Daarna worden er spams verzonden met zijn afzender-adres. Deze komen dan gewoon bij jou binnen.
Dit is niet 'iets nieuws' maar komt regelmatig voor. Ik krijg ook af en toe 'niet-afleverbaar' mails van spam mails die ik verzonden zou hebben.

Dit lijkt dus een leuke oplossing, maar is net als andere nooit waterdicht en de wordt altijd door de spammers weer een nieuwe oplossing gevonden om iets te omzeilen.

Echter met het spamfilter van Multikabel/Ziggo krijg ik ook heel weinig spams binnen (tenminste ze worden getagged als spam en ik kan ze automatisch laten verplaatsen naar een spam-map in mijn email-programma waarbij ik handmatig nog even kan kijken of er toch niet ééntje tussenzit die ik wel zou willen hebben.
Inderdaad die autmatische berichten, dien je zelf door te laten.
Dat kan dan op 2 manieren, kijk of je bericht in de lijst staat met wachtende berichten. Of gebruik de nieuwsbrief functionaliteit.
In de praktijk heb ik hier geen enkel probleem mee gehad.

Nog iets moois wat ik in de loop van de tijd heb ontdekt, soms sturen bedrijven mij mail (bijv nieuwsbrief) die verdacht veel op spam lijkt (vroeger bleven deze altijd in het spamfilter hangen). Maar omdat zij de challenge bevestigen krijg ik toch deze mail binnen.
Mocht het toch spam zijn dan plaats ik deze bedrijven alsnog op de blokkeerlijst. Maar zij nemen in ieder geval de moeite om er voor te zorgen dat de mail bij mij aankomt, in 99% van de gevallen blijkt dan ook dat het bericht voor mij relevant is. (Ik heb dus niks gedaan en toch krijg ik de nieuwsbrief binnen)

Als iemand zijn pc gehackt is dan heeft in eerste instantie de virusscanneer gefaald. Maar goed het kan gebeuren, wat is dan het gevolg. Dan krijg ik bijvoorbeeld een mail binnen van een echte maar onbekende afzender, die afzender krijgt dus een challange. De echte afzender weet van niks en zal dus de challngen niet bevestigen. Resultaat ik krijg geen spam binnen. Mocht ik nu een mail binnen krijgen van een afzender die ik wel ken (Die kans is dus heel klein want er zijn miljarden adressen en verzender adres en ontvanger adressen moeten bij elkaar bekent zijn) dan zal de mail inderdaad bij mij aankomen. Maar dan ga ik voor dit afzender adres het beveilingslevel verhogen (naar level 2) binnen XToMe en dan de spammere spammen wat hij wil de berichten komen niet door en de echte afzender kan mij nog steeds mailen, hij hoeft zijn e-mail adres niet te wijzigen.

"De spammer verzint telkens iets anders".
Dat is dus van toepassing voor spamfilters, want een spamfilter kun je misleiden. Het principe van XToMe is zo eenvoudig, maar berensterk.
Bevestig 1 keer de challenge en je mails komen in de toekomst altijd aan.
Geen challenge bevestigen dan kom je er niet doorheen en spammers bevestigen geen mails, dus...... www.xtome.com


"tenminste ze worden getagged als spam"
Dit is nu het ultieme bewijs dat de techniek achter een spamfilter niet werkt. Jij als persoon moet elke dag die lijst doorworstelen of het spamfilter geen fout heeft gemaakt. Wat je eigenlijk doet je loopt eigenlijk alle berichten na om te kijken of er geen fout is gemaakt. Een computer moet mij ondersteunen ik niet de computer. Bij XToMe kijk ik nooit meer in die lijst, stuurt een onbekende mij een mail en verdomd deze persoon de challenge te bevestigen, dan is het zijn pakkie an.