Los bericht bekijken
  #301  
Oud 16 november 2008, 16:25
Hotzenwalder's schermafbeelding
Hotzenwalder Hotzenwalder is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2008
Locatie: Waddinxveen
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra (Ubee EVM3200)
DTV: Sony 40W4710 + XTrend 6000 + Sundtek DVB-C stick
Berichten: 152
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TipX Bekijk bericht
Ik lees wel vaker dit soort berichten maar dit hoort gewoonweg niet. Ook niet met een SD decoder, dan moet er iets anders aan de hand zijn. Heb je goede antenne bekabeling? (Hirschmann) Of zitten er splitters tussen de antenneaansluitingen? Gebruik je een afgeschermde SCART kabel? Veel mensen weten dit niet maar is erg belangrijk bij digitale televisie omdat dit storingsgevoeliger is. Als dit allemaal ok is zou er slechte verbindingen kunnen zijn in de 'buurtkast' waar de tv signalen verdeeld worden.
Er is niets veranderd tussen de aansluitingen in vergelijking met mijn oude CRT toestel die er gisteren nog stond. Ik heb de splitter er tussenuit gehaald en zal van de week nog eens een andere coax kabel proberen direct vanaf de aansluiting zonder splitter. De Humax is verbonden met een dure vergulde scartkabel.

Is de 5 meter kabel die op deze pagina vermeld staat geschikt denk je?
http://www.beterelektro.nl/index.php...cPath=25_47_58

Na wat heen en weer geswitch zie ik wel dat ik met de interne tuner en de Alphacrypt een beter beeld heb dan met de Humax IR Fox C. Alles geprobeerd met scherpte, ruisonderdrukking etc. Sony tuner geeft beter beeld.

Zoals ik al zei... ik ga proberen een 5000C op proef te krijgen, omdat ik de gebruiksvriendelijkheid van de Humax top vind. Is hij niet beter dan mijn Alphacrypt dan gaat hij weer terug.