Los bericht bekijken
  #299  
Oud 16 november 2008, 14:44
Hotzenwalder's schermafbeelding
Hotzenwalder Hotzenwalder is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2008
Locatie: Waddinxveen
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra (Ubee EVM3200)
DTV: Sony 40W4710 + XTrend 6000 + Sundtek DVB-C stick
Berichten: 152
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TipX Bekijk bericht
Hotzenwalder,

Er zitten niet zo heel veel verschilen in de twee decoders, alleen de Humax geeft een beter beeld op SD uitzendingen door met de resolutieknop terug te schakelen naar 576P maar het kan zijn dat jij de verschillen met jouw TV niet ervaart. Ik zou zeker wel kiezen voor een HD decoder want vanaf april volgend jaar zenden Ned. 1, 2 en drie en waarschijnlijk NET5 uit in HD welke vrij zijn te ontvangen.
Uiteindelijk wil ik ook wel aan de HD decoder. Waar ik me met de FOX-C nog aan stoor is dat de kwaliteit op mijn Full HD slechter is dan op mijn oude trouwe 4:3 CRT toestel. Ik had bij andere mensen met HD TV's wel gezien dat de SD uitzendingen vaak niet om aan te zien waren, maar dacht dat het vooral lag aan Digitenne. Had gedacht dat het met Ziggo beter zou gaan. Je ziet echter nog steeds blokjes rond de logo's en bij sommige zenders zoals MTV is het helemaal een feest van blokjes. Dat moet toch beter kunnen.

Het terugschakelen met de resolutieknop, moet dat bij elke SD zender opnieuw of onthoudt de Humax het bij overschakelen naar een andere SD zender?

Ik zal proberen om de 5000C op proef mee te krijgen, zodat ik de verschillen goed kan testen. De Alphacrypt gaat sowieso terug aangezien de Sony te miniem is in zijn tuningmogelijkheden. Elke keer opnieuw de zenders sorteren is een hel.

Waarom treuzelen we in Nederland weer zo met het invoeren van HD content? Alle recente series uit Amerika zijn in HD en steeds meer sportevenementen... krijgen we nu weer het drama dat we met breedbeeld hadden?