Los bericht bekijken
  #55  
Oud 15 november 2008, 17:11
gees's schermafbeelding
gees gees is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 november 2008
Locatie: Parkstad@home
Ziggo Internet: Kabel:Z1 ADSL: Orange/Online 10+Mb/s
DTV: HUMAX iHDR-5050C | HDMI | PHILIPS 42PES0001/D
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Maslov Bekijk bericht
Dit heeft helemaal niets te maken met het "algemeen belang". Die uitdrukking alleen al. Zelfs hiermee worden uitsluitend commerciële belangen gediend. Het is jammer dat consumenten zich (nu nog) zo in een hoek laten drukken.
@ Maslov: Indien ik je met deze uitdrukking op de tenen getrapt heb: hier mijn welgemeende excuses!
Als consument staat me vrij of ik voor diensten of goederen wil betalen of niet. Maar ik heb geen recht om deze gratis te ontvangen. Ik ga ook (meestal) niet gratis werken, dit is mijn commercieel belang!
Een andere situatie doet zich voor als de prestatie uit openbare middelen is betaald of door de vrijwillige prestatie van velen is ontstaan: dan staan deze goederen of diensten voor vrij gebruik beschikbaar zoals bv. opensource software onder GPL, wikipedia, Ubuny linux etc., etc. Indien deze voldoet lever ik hier graag en kostenloze bijdrage en kan deze gratis naar believen gebruiken.
Maar soms benodig ik commerciele software en die kan ik kopen als ik dat wil of .... Indien ik ze niet gekocht heb, zul je niet horen jammeren als het plotseling niet meer werkt of ik geen ondersteuning van de producent/distributeur krijg.
m.v.g.
gees
copyleft 2008

back on topic:
Een vergelijkbaar model (met Conax CAM) kost in Sweden ca. 600 Euro.
Er kunnen gelijktijdig 2 programmas opgenomen worden. Het is een twin tuner.