Discussie: Post je snelheid
Los bericht bekijken
  #336  
Oud 15 november 2008, 16:09
Jam's schermafbeelding
Jam Jam is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: MK NH 1761ck
Ziggo Internet: alles in 1 extra Ubee [nieuwe type]
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 481
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Het "buren-effect" gaat letterlijk over de aansluitingen in dezelfde straat. Vroeger (met het allereerste kabelinternet) deelde de hele straat hetzelfde netwerk, net als via een router in je eigen huis. Dan is de capaciteit dus afhankelijk wie hoeveel data verbruikt op 1 moment.

Nu heeft elke abonnee zijn eigen stukje 'bandbreedte' naar de "centrale" (het cmts). Als je buurman download zul jij dat niet merken aan je snelheid.

Maar (net als bij ADSL) moet er wel genoeg capaciteit zijn en geen storingen op de lijnen die van centrale naar centrale (dus de backbone verbindingen) zijn. En dat is nou net waar soms problemen lijken op de duiken in sommige gebieden.

Maar dat heeft niets met het 'buurman-effect' van vroeger te maken.

Als ik hiervandaan iets van een server uit Alkmaar probeer binnen te halen, zakt de snelheid daarvan in elkaar, terwijl vanuit Amsterdam het wel snel is. Dat loopt via een andere weg en dat lijntje zat nog niet vol blijkbaar.

Ik haal op dit moment, na de verhoging ook niet op alle momenten van de dag mijn 20Mbit met een speedtest. Wel als het nog rustig is, zoals snachts. Maar dat is vreemd genoeg ook niet de lijncapaciteit naar Amsterdam als geheel, want ik doe voor logging meerdere tests om te snelheid te controleren vanaf verschillende servers. Die zie je vaak instorten, maar als ik vanaf 6 servers tegelijk een testbestand ophaal komt ik wel aan mijn maximale snelheid (20Mbit) maar van al die servers apart dus lang niet. Het lijkt wel of er via een load-balancing de snelheid 'per verbinding' ingeperkt wordt als het druk is, terwijl de lijn zelf nog niet 'vol' zit.

okee CeeS, een goed en begrijpelijk verhaal,maar het blijft een beetje lood om oud ijzer natuurlijk.
ik haal erg vaak nog niet eens de helft van mijn snelheid,maar waar ik wel de rekening iedere maand voor gepresenteerd krijg.
je mag toch verwachten dat ondanks een fusie, wat kinderziektes en een aanloop periode zo'n enorm groot bedrijf eens een keer alles op orde heeft.

in ieder geval,reageert op klachtenformulieren.
1 van jullie medewerkers [mvg] heeft contact met mij opgenomen een aantal weken geleden en mij één en ander uitgelegd over de situatie rond Alkmaar [glasring] en dat er hier nog iets geupgrade zou worden.

verder kan ik hier even niet in detail op in gaan.
maar nu kan ik hem niet meer bereiken per e-mail omdat AVG laatst er voor heeft gezorgd dat ik mijn mail adressen kwijt ben. [ja had ik een backup van maar daar zat zijn mail nog niet bij]

nu zit ook zijn PM box vol en kan ik hem niet bereiken.
over compensatie gesproken... laten we eerst eens zorgen dat ze mijn problemen op lossen bij Ziggo.

men levert mij nu al een half jaar absoluut NIET waar ik wel voor betaal,omdat het technisch zelf nog niet mogelijk is OM het hier te leveren.
en dat heet toch echt oplichting...