Los bericht bekijken
  #3  
Oud 15 november 2008, 09:16
Cappelini's schermafbeelding
Cappelini Cappelini is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 mei 2008
Locatie: Utrecht / Casema
DTV: Cisco 8455 / Samsung HD 360
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kermy Bekijk bericht
Alleen bij Hist Ch HD zijn er nog wel eens frame drops, het beeld verspringt dan, de rest is gewoon goed, ook de HD zenders.
Wat opvalt is dat bij de info er te zien is dat het signaal altijd 100% sterkte heeft, maar dat de kwaliteit bij beide tuners regelmatig terug gaat naar 74%, en dan ook altijd naar dit getal, gedurende de teruggang geeft de info een Ber aan van 1*10-6. Let wel op deze momenten (1 a 2sec) zie je niets aan je beeld.

Kermy
Heb precies hetzelfde maar ligt niet aan de Cisco. Met de Samsung HD decoder had ik namelijk precies hetzelfde. Aanvankelijk had ik zelfs helemaal geen beeld op de 170 mhz. History Channel HD gaf zwart beeld en hoge BER. Na veel gegraaf bleek dit te liggen aan een lek in de buitenbekabeling. Lang leve de KPN (die de kabel beschadigd hadden)! Dit is gerepareerd maar het signaal blijft de door jou beschreven kuren vertonen. De monteur kreeg dit er niet uit. Ook niet met een kortere kabel ed, het signaal kwam gewoon al rottig de AOP in. Overigens heeft de Helpdesk mij destijds verteld dat het signaal op de 170 mhz heel gevoelig is voor storingen en dat er meer klachten over waren. Er werd zelfs overwogen bij voldoende klachten de stream te verplaatsen. Blijkbaar zijn er onvoldoende klachten binnengekomen of is de ruimte op de band te kostbaar.