Los bericht bekijken
  #8  
Oud 15 november 2008, 01:01
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

InternetBellen is de telefonietak van Ethernet to the Home, een project van voormalig @Home met breedband internetverbindingen via de kabel waarbij geen kabelmodem nodig is. Je krijgt dan een AOP met ethernetaansluiting. Zoals op de in de vorige post genoemde pagina al genoemd wordt, is EttH alleen verkrijgbaar in Boxmeer en een paar Cogas wijken. De site is dus wel van Ziggo, net als de EttH site. Alleen jammer dat er nogal wat gedateerde informatie op staat.

Het project heeft jarenlang proef gedraaid in Boxmeer, waar toen ook geen 'normaal' kabelinternet mogelijk was (weet niet of dit nu nog zo is). Blijkbaar is het niet interessant genoeg om verder uit te rollen, aangezien EttH na jaren ervaring nog maar in een paar nieuwe wijken (Cogas gebied) is uitgerold.

Trouwens nog wel een zeer waar feit gevonden in de FAQ van EttH:

Citaat:
Met snelheidstests via websites zoals www.speedtest.nl of www.mordax.nl haal je nooit de hoogste mogelijke snelheid. Bovendien geven deze sites een onbetrouwbaar meetresultaat. Dit komt doordat de meting via je internetbrowser gebeurt waarbij het HTTP protocol gebruikt wordt. Het http protocol kan snelheden van vele Megabits per seconde niet aan. De hoogste mogelijke snelheid kun je wel halen door het FTP protocol te gebruiken.
Gezien de huidige snelheden worden browsertests steeds minder betrouwbaar, en zal in de toekomst alleen het overpompen van een groot bestand via FTP een juiste weergave geven.