Los bericht bekijken
  #52  
Oud 14 november 2008, 10:36
wouterhelm's schermafbeelding
wouterhelm wouterhelm is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 september 2008
Locatie: Baarlo
Berichten: 5
Standaard

Hardware.info TV bericht in haar laatste aflevering goed en duidelijk over de HD dagen:
http://www.hardware.info/nl-NL/video..._AMD_Shanghai/

Conclusie:
- Ned 1, 2 en 3 zullen vanaf 1 april beschikbaar zijn in HD. Maar de vraag is hoeveel daadwerkelijk in HD uitgezonden zal worden. Doel is om eind 2009 op primetime 15% van het materiaal in HD aan te bieden.

- RTL had niet echt plannen en gaf aan dat eventuele HD uitbreiding voor alle zenders tegelijk zou plaatsvinden.

- SBS gaf aan dat ze in de eerste helft van 2009 willen starten met Net5 in HD, omdat Net5 veel ingekochte series heeft die in HD aangeboden worden.

- HD is nog onbekend, zelfs bij de mensen op de HD dagen. Zo kreeg symphonica in rosso van Marco Borsato een award, terwijl deze alleen op DVD te koop is, dus niet in HD. Iemand van RTL vertelde dat ze films in HD willen uitzenden, maar dat alleen films jonger dan 4 jaar in HD beschikbaar zijn, terwijl dit onzin is. Ook oudere films zijn in HD beschikbaar, het ligt er maar aan hoe je de orginele filmrol inscant.

- Het is weer een verhaal van het kip en het ei. HD is duurder, wordt dus aan de kabelaars doorberekent, welke dit weer door zullen berekenen aan de consument. De vraag is of de consument voor hetzelfde materiaal (alleen in betere kwaliteit) meer wil betalen. Toen men van zwart-wit naar kleur ging en van 4:3 naar breedbeeld hoefde men ook niks extras te betalen.