Los bericht bekijken
  #1  
Oud 13 november 2008, 18:39
mvveelen's schermafbeelding
mvveelen mvveelen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2008
Locatie: Hoorn (Multikabel)
Ziggo Internet: AIE PLUS
DTV: Humax 5050c
Berichten: 217
Unhappy Alphacrypt classic in Sony 40W4000

Hoi,

gisteren heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en een startpakket met Alphacrypt classic opgehaald bij Cardwriter in Groningen.

In 1e instantie kreeg ik het niet voor elkaar om beeld te krijgen, maar toen bleek dat ik nog wat gegevens moest invoeren mbt. het gebied waarin je zit (Hoorn, dus ik heb frequentie op 514.00 ingesteld en netwerkID op 8888. De rest op automatisch.

Het zoeken leverde nu een berg (alle ?) kanalen op en de Guide was ook "gevuld".

Nu heb ik het volgende probleem :

als ik zap dan heb ik regelmatig een zwart beeld (ik heb de melding "you are not entitled" uitgezet, anders had die melding er dus gestaan) en als ik dan een andere zender open en vervolgens terugga naar de zender met zwart beeld dan heb ik vaak dat ik wel beeld krijg. Niet altijd, soms na 10 keer nog niet.
Het is niet bij vaste zenders het geval, het varieert heel sterk.

Ik heb voor zover ik weet wel gewoon goed signaal, ik zie het volgende als ik weer es een zwart scherm heb :

softwareversie : B.N-EJ-CS-C.T.GC-A.CY.T
Signaalniveau: Sterk
Pre RS: 0
Symbol Rate : 6900000
5s: 0
F: 658000
UEC: 0
QAM AGC: schommelt tussen -105 en -112

Ter info : waar de kabel binnenkomt heb ik een versterker zitten. Hierop zit een splitter (4 aansluitingen) en eentje gaat dan naar de HDD recorder en daaruit gaat de coax naar de TV. Zouden deze vertakkingen het probleem kunnen veroorzaken of moet ik het ergens anders zoeken ?
Zou het bijv. aan het kaartje kunnen liggen en zou ik die dan moeten omruilen (ik woon zelf in Hoorn en zou dan een stukkie moeten rijden) ?

Op het Alphacrypt forum heb ik nog geen reaktie gehad en ik heb gezien dat hier nogal wat handige jongens zitten dus probeer ik het hier ook maar eens.

Alvast bedankt voor het meedenken !