Los bericht bekijken
  #6  
Oud 13 november 2008, 15:15
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door LittleBit Bekijk bericht
Ik krijg dus een aanbieding om van Z1 naar Z1 te gaan, wat so-wie-so onduidelijk is
en die stap noemen ze dan -ook onterecht- een startpakket
.... lekker duidelijk ;-)
Nee je verruilt Z1 niet voor Z1. Je hebt Z1 inclusief de digitale kanalen.

Echter heb je momenteel nog geen digitale ontvanger, dit houd in dat je nog geen gebruik kunt maken van de digitale kanalen die je al wel ontvangt. Om dat digitale signaal wat je nu al wel ontvangt te kunnen gebruiken heb je een digitale ontvangen + een smartcard nodig.

Nu kun je daarvoor een zogenaamd start pakket kopen wat een digitale ontvangen + een smartcard bevat, wat je in staat stelt om ook het digitale signaal wat bij het standaard Z1 pakket hoort te kunnen gebruiken. Je hebt nu echter van Ziggo een aanbieding thuis ontvangen waarin je dit start pakket voor een gereduceerd tarief kunt kopen. Het startpakket houd dus geen abonnement in maar een digitale ontvanger + smartcard. Het word een startpakket genoemd omdat je met dat pakket kunt starten met het gebruiken/bekijken van het digitale signaal wat je alreeds ontvangt op je aansluiting.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door LittleBit Bekijk bericht
Dat betekent enerzijds dat er 2 soorten Z1-abonnement zijn en anderzijds is dan het woord "start"pakket ongebruikelijk.
Verschil van interpretatie denk ik. Er is maar 1 Z1 abonnement, dit abonnement bevat (zoals hierboven uitgelegd) zowel het standaard analoge radio/tv pakket maar tevens ook het standaard digitale radio/tv pakket. Dit is een abonnement waar beiden inzitten.

Om het laatste te kunnen gebruiken (digitale radio/tv pakket) heb je een digitale ontvanger nodig. Met dat startpakket kan je gaan starten met het gebruiken/bekijken/beluisteren van de digitale radio en tv kanalen die je nu reeds ontvangt.
__________________