Los bericht bekijken
  #21  
Oud 13 november 2008, 14:54
Sprite's schermafbeelding
Sprite Sprite is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 november 2008
Locatie: Nieuwegein
Ziggo Internet: TV/Internet/Telefonie Motorola modem
DTV: geen
Berichten: 9
Lightbulb

Even met een packet sniffer gekeken wat Ziggo met de email heeft uitgehaald.

In wezen klopt het precies wat ze zeggen, namelijk dat je 'gebruiker' moet vervangen door 'gebruiker@casema.nl'. Daarna werkt je mail weer.

Maar dat is een niet-standaard manier van inloggen. Zowel Eudora als Outlook verwachten dat je 'gebruiker' als POP account invult, en als server: pop3.casema.nl. Hij logt dan in op de server pop3.casema.nl en geeft als gebruikernaam: 'gebruiker'. Dat is hoe normale email werkt.

Helaas heeft Ziggo iets veranderd, zodat je nu i.p.v. 'gebruiker' moet invullen: 'gebruiker@casema.nl'. Vermoedelijk met het doel om via 1 server (mail.ziggo.nl) alle vroegere klanten van Casema, Multikabel enz. te kunnen bedienen. Dat lijkt me tenminste logisch.

Outlook gebruikers kunnen op het 'Servers' tabblad in het veld 'Account name' alsnog gebruiker@casema.nl invullen. Dan werkt het weer. Uiteraard inplaats van 'gebruiker' je eigen email naam invullen.

Maar Eudora gebruikers hebben pech. Eudora ondersteunt deze niet-standaard manier van inloggen niet.

Geen handige zet van Ziggo, maar er is mee te leven. Toch had ik verwacht dat de techneuten van Ziggo tenminste de meest populaire email clients hadden getest alvorens de zaak om te zetten. Helaas zijn ze niet op dat idee gekomen, of misschien vonden ze het risico aanvaardbaar. Het was wel handig geweest als ze wat technische info hadden gegeven, zodat je niet zelf met een packet sniffer aan de gang moet.

Het is niet anders. Over op Outlook dan maar.