Discussie: Telefonie portering
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 13 november 2008, 12:30
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Erik70 Bekijk bericht
Ook is handig om te weten dat, ook bij Ziggo evenals bij b.v. KPN, nummerbehoud niet mogelijk is wanneer je naar een ander netnummergebied verhuist. Na een vraag hierover via het reactieformulier de site is dit mij zelfs schriftelijk, via email door een klantenservice medewerker, medegedeeld dat dit WEL mogelijk zou zijn! Bij KPN staat dit ook op hun site in de F.A.Q.'s vermeld maar kan hier over niets terug vinden bij Ziggo.
Volgens mij (weet dit dus niet zeker) heeft dit ook te maken met het feit hoe je huidige nummer opgebouwd is, en hoe de situatie gaat zijn in de nieuwe regio. Om dit een beetje te verduidelijken het volgende voorbeeld:

Je woont op je huidige adres in een regio met een 3-cijferig kengetal, en je telefoonnummer is: 012-3456789 Je gaat vervolgens verhuizen naar een regio met een 4-cijferig kengetal. Als je nummer dan overgezet zou worden zou er een 11-cijferig telefoonnummer ontstaan, immers, het kengetal is een vaststaand feit. Visa verse werkt het ook de andere kant op, van een 4-cijferig kengetal naar een 3-cijferig kengetal zou een telefoonnummer van slechts 9 cijfers geven.
__________________