Los bericht bekijken
  #27  
Oud 12 november 2008, 17:28
javavr's schermafbeelding
javavr javavr is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 juni 2008
Locatie: Hoofddorp/Multikabel
Berichten: 9
Standaard Animo voor HD

Las net dat er onder de consumenten weinig animo zou zijn voor HD. In datzelfde bericht (digitalekabeltelevisie) las ik dat er volgens Ziggo zo'n 42.000 HD decoders zijn verkocht, waarvan de meeste in het Ziggo gebied worden gebruikt. Dan bekruipen mij een paar gedachten.
1. Als iemand een HD decoder koopt, die toch wat duurder is dan een gewone digitale decoder, dan heeft hij kennelijk wel interesse in HD, of voorziet dat in de nabije toekomst er redelijk HD aanbod komt.
2. Animo voor HD wordt bepaald niet gestimuleerd door de kabelaanbieders, gezien het beperkte aanbod van HD zenders. Als de omroepen in het verleden niet of nauwelijks in kleur waren gaan uitzenden, dan was de animo voor het aanschaffen van een ktv ook stukken minder geweest.
3. In dit forum zijn er regelmatig verzoeken en -goeie- suggesties voor uitbreiding van HD zenders. Ik merk daarbij weinig respons van de kant van Ziggo.
M.a.w. Ziggo en andere kabelaanbieders, willen jullie de consument echt enthousiasmeren voor HD, dan zullen jullie ook wat meer HD moeten aanbieden dan die lullige paar zendertjes van nu. En niet achterover gaan zitten en wachten op de PO en commerciëlen. Er draaien -volgens jullie- nu zo'n 42.000 HD decoders in Nederland. Doe daar dan ook iets mee!

JanV.