Los bericht bekijken
  #50  
Oud 11 november 2008, 22:38
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TiPo Bekijk bericht
Waarom het ging, is dat ik een dienst afnam waar ik zeer tevreden over was, ik kreeg zelden of nooit meer spam binnen, Na een niet door mij gevraagde overgang, krijg ik ineens wel weer spam binnen. Dat het op een emailadres is van de vorige provider heb ik als eindgebruiker niets mee te maken.
Ja en Nee. Ziggo neemt de diensten in die zin over dat er een overgang mogelijk is. Daarmee word je al de tijd geboden om over te stappen naar een nieuw emailadres. Als je in een week tijd alle mensen een mail stuurt dat je een nieuw emailadres hebt, en op plaatsen als deze je emailadres aanpast blijf je nog een maand a 2 maand de email van het oude adres binnenhalen, terwijl je er een automatisch antwoord op zet dat het emailadres opgeheven gaat worden, daarna sluit je dit account (door geen mail meer op te halen).

Op zich werkt de dienst ook wel, alleen krijg je spam binnen. Heel vervelend, maar zeker niet onoverkomelijk. Je krijgt een uitleg hoe het kan dat je (zoveel)spam ontvangt, de oorzaak bevind zich bij je vorige provider, ofwel het zit niet in de Ziggo systemen. Dan word het voor Ziggo ook erg lastig om dit aan te kunnen passen aangezien zij deze systemen niet beheren en afhankelijk zullen zijn van de goodwill van je oude provider. Ik kan me zo voorstellen dat die goodwill vast niet verder gaat als het hoogstnoodzakelijke.

Er is een oplossing waarmee je binnen een paar dagen al veel resultaat kan hebben, overstappen op een ziggo emailadres. Wil je niet elke keer als je van provider wisselt of door andere omstandighede van email wisselend? Dan moet je een eigen domein gaan registreren, ben je nooit meer afhankelijk bij welke internetprovider je een abonnement afsluit.

Ook geef je aan dat je graag schadeloos gesteld wilt worden. Geleden schade waarvoor? Zakelijk? In het geval van zakelijk geleden schade heb je waarschijnlijk geen poot om op te staan omdat je geen zakelijk abonnement had en hebt waardoor elke zakelijk geleden (direct of indirect) schade niet meer te verhalen is.
__________________