Los bericht bekijken
  #48  
Oud 11 november 2008, 21:56
TiPo's schermafbeelding
TiPo TiPo is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 september 2008
Locatie: Den Haag Casema/cableWanadoo
Berichten: 62
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Dit is wel je eigen verantwoordelijkheid. Je hebt de mogelijkheid om zelf op de hoogte te zijn van de huidige algemene voorwaarden.
Even heel algemeen, in dit geval niet op Ziggo van toepassing omdat zij geen jaarcontracten meer hebben. Als een aanbieder de algemene voorwaarden wijzigt hoef je hier niet mee akkoord te gaan. Zelfs bij een jaar of meerjaars contact mag je opzeggen als de aanbieder de voorwaarden aanpast en je hiermee niet akkoord gaat, hier staat wettelijk 1maand bedenktijd voor. Als je binnen die maand niet opzegt word er vanuit gegaan dat je de nieuwe voorwaarden accepteerd en zit je dus ook weer vast aan je contract.
Wat betreft de algemene voorwaarden, dat is een discussie die we hier niet voort moeten zetten, ik gaf een verklaring waarom ik ze niet elke keer lees, ik vraag me al wie dat wel doet, je zou er bijna een dagtaak aan hebben, ook omdat men meestal te beroerd is om aan te geven wat veranderd is, zodat je niet het hele verhaal hoeft door te lezen. ik ben geen jurist, maar ik denk dat een rechter wel degelijk oor heeft dat je niet gebonden bent aan een wijziging die tussen vele duizenden letterjes staat, als niet expliciet aan je voorgelegd is dat je akkoord bent. De meesten zullen echter niet de moeite (en kosten) nemen om er tegenin te gaan, reden waarom bijna alle bedrijven de praktijk voortzetten. Maar dit is een discussie die we ergens ander moeten voortzetten en in dit geval is de wijziging alleen maar gunstig voor mij, dus waarom zou ik klagen. In dit onderwerp was het een argument wat ik aanvoerde, die dus niet meer juist blijkt te zijn.