Los bericht bekijken
  #6  
Oud 11 november 2008, 21:16
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Klaus_1250 Bekijk bericht
Meeste kabel en alle stekkers zijn nieuw/recent (goed afgeschermd). Paar jaar terug al gedaan, omdat ik toen in de veronderstelling was dat de digitenne zender in Roosendaal al veel eerder online zou komen.

Er is maar 1 kabel (6m) die wat ouder is, en dat is die tussen de groene kabel en de splitter (tv/radio/data), maar die loopt onder de vloer. Heb hem nooit vervangen omdat ie vrij dik/stug (heeft nog een ouderwets dikke koperen mantel).

Maar, het probleem doet zich dus pas tussen 2 weken en 1 dag voor. Alles gechecked, maar direct na de tv/radio/data splitter is er al geen signaal (transponder 16, als in echt geen signaal) of een zeer gestoord signaal (transponder 25, kwaliteit 25-40%). Komt hier overigens wel vaker voor, dat transponder er 1 - 3 dagen compleet uit liggen en gezien het feit dat Roosendaal al een tijdje uitzend en er tot nu toe geen probleem mee was en er verder niks hier veranderd is, lijkt het me stug dat ik het hier moet zoeken.

Dan zit het of in de WCD/Splitter die door @home destijds geplaatst is of in de kabel daarnaar toe vanaf de groene kabel, maar dan is het onwaarschijnlijk dat transponder 16 echt geen signaal levert (verwacht dan een signaal met veel storing).
Uit dit verhaal leid ik af dat jij storing ondervind op die transponders die heel goed door bv interferentie veroorzaakt zou kunnen worden. Dit interferende signaal kan het andere aanwezige signaal zelfs geheel wegdrukken.

Zou je willen uitleggen hoe de situatie precies is met de groene kabel en de coax die vanaf daar naar de splitter toe loopt? Is die grijze kabel direct op de groene gemonteerd, zit daar iets tussen in de vorm van een AOP oid? Heb je dit zelf gedaan of is dit uitgevoerd door een monteur van Ziggo?
__________________