Los bericht bekijken
  #5  
Oud 11 november 2008, 20:58
Klaus_1250's schermafbeelding
Klaus_1250 Klaus_1250 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Roosendaal / @home
Ziggo Internet: Internet Regelmatig / Motorola SB4200
DTV: 2x Humax IR Fox C / Twinhan CabCI-2033 + Alphacrypt
Berichten: 113
Standaard

Meeste kabel en alle stekkers zijn nieuw/recent (goed afgeschermd). Paar jaar terug al gedaan, omdat ik toen in de veronderstelling was dat de digitenne zender in Roosendaal al veel eerder online zou komen.

Er is maar 1 kabel (6m) die wat ouder is, en dat is die tussen de groene kabel en de splitter (tv/radio/data), maar die loopt onder de vloer. Heb hem nooit vervangen omdat ie vrij dik/stug (heeft nog een ouderwets dikke koperen mantel).

Maar, het probleem doet zich dus pas tussen 2 weken en 1 dag voor. Alles gechecked, maar direct na de tv/radio/data splitter is er al geen signaal (transponder 16, als in echt geen signaal) of een zeer gestoord signaal (transponder 25, kwaliteit 25-40%). Komt hier overigens wel vaker voor, dat transponder er 1 - 3 dagen compleet uit liggen en gezien het feit dat Roosendaal al een tijdje uitzend en er tot nu toe geen probleem mee was en er verder niks hier veranderd is, lijkt het me stug dat ik het hier moet zoeken.

Dan zit het of in de WCD/Splitter die door @home destijds geplaatst is of in de kabel daarnaar toe vanaf de groene kabel, maar dan is het onwaarschijnlijk dat transponder 16 echt geen signaal levert (verwacht dan een signaal met veel storing).