Los bericht bekijken
  #20  
Oud 11 november 2008, 15:56
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Oke helder.

Persoonlijk denk ik dat het een discutabel punt blijft ondanks dat het misschien "slechts" op een 2-tal forumdelen is.

Dat ik hem persoonlijk wel vertrouw, dat zit wel goed, echter gaat het hier volgens mij niet om vertrouwen maar om dieper liggende principes en worst-case scenario's.

Ik denk dat de vraag in dit topic naar boven komt:
Wat is de grens waarbij wij ons als forum nog volledig onafhankelijk kunnen vinden van Ziggo. Hoeveel privileges geven wij ziggo medewerkers en wanneer gaat dat de onafhankelijkheid van dit forum in het geding brengen en wanneer gaat het mogelijk de privacy schenden van de leden die zich hier op het forum begeven.

Ondanks dat het vanuit goede wil en vanuit het punt om te helpen aan iemand is verleend (maakt niet uit wie, dat staat hier niet ter discussie in mijn ogen) geeft mijns inziens een belangenverstrengeling. Enerzijds geeft het forum aan in de voorwaarden geen gegevens aan derden te zullen doorspelen, anderzijds heeft een medewerker van een derde partij wel inzicht in deze gegevens (ook al is het beperkt tot een tweetal forumdelen) want ip-gegevens vallen hier ook onder.

Ik denk dat als dit forum zich hiertegen wil indekken de betreffende persoon in dienst van een derde partij hier een geheimhoudingsovereenkomst voor moet ondertekenen dat hij/zij deze gegevens nooit zal doorspelen binnen het bedrijf waar hij/zij voor werkt.

Nu gebeurt dat op basis van vertrouwen, en ik geloof direct dat deze persoon te vertrouwen is. Echter moet een forum als deze op basis van vertrouwen blijven werken als het gaat om dergelijke gegevens? Is een mondelinge toezegging hierin voldoende om de privacy van de forumleden te kunnen waarborgen?

NB: De intentie van dit topic en mijn reacties zijn niet om iemand ook maar ergens van te beschuldigen evenmin als het mijn bedoeling is om ook maar een beschuldiging aan de dag te leggen richting een of meerdere personen! Als het zo geinterpreteerd word, mijn excuses. Het gaat mij in mijn reacties om het feit dat iemand dit kan, ongeacht wie dit nu wel of niet kan.
__________________