Los bericht bekijken
  #70  
Oud 10 november 2008, 21:26
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Astridvva Bekijk bericht
Je heb zeker een punt zie http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=93635
Mocht je niet durven kijken op de link effe een quote
Dit artikel gaat voornamelijk over de problemen die ze ondervinden met telefonie, en de problemen hiermee onderkennen ze ook zoals in het artikel te lezen is.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Astridvva Bekijk bericht
Ik stop nu mijn problemen zijn voorloppig opgelost en ben ervan overtuigd dat Ziggo een probleem heeft in hun netwerk icm met DHCP-servers. Maar wie ben ik.
Uiteindelijk werkt het doordat jij het mac-adres van je pc gekloond hebt naar de router, en daaruit concludeer jij dat zij een probleem hebben met hun DHCP servers? Boute uitspraak.

In ditzelfde topic heb ik ook kunnen dat er in jou regio ook mensen zijn die ten tijde dat jij storing ondervond geen storing ondervonden icm een router die ze op het modem van Ziggo hadden aangesloten. Als er een algemeen DHCP probleem zou zijn dan zouden volgens mij alle mensen bij jou in de regio (met een router, misschien zelfs zonder router) hetzelfde probleem moeten hebben want er is een storing met de DHCP server en zonder IP geen verbinding.

Aangezien niet iedereen hetzelfde probleem had, en er ook mensen waren die geen storing hadden met hun router denk ik eerder dat er een probleem is met een bepaald merk en/of type router. Ook kreeg je wel een IP toegewezen maar viel de verbinding uit. Het toegewezen krijgen van een IP zou toch moeten inhouden dat de DHCP server in de basis werkt. Ook is voor zover ik weet de DHCP server niet verantwoordelijk voor het in stand houden van de verbinding, dit is aan de client. Het enige waarbij de DHCP server weer in beeld komt is als de IP-lease verloopt. De client vraagt vervolgens een IP aan bij de DHCP server, en als het goed is krijgt de client weer een IP toegewezen, vervolgens is tot het verlopen van de lease de client weer op zichzelf aangewezen.

Als jij met een onderbouwing kan komen dat zij inderdaad DHCP probleem hebben en waarom de DHCP server verantwoordelijk is voor het instand houden van de verbinding lees ik het hier graag. Zolang je geen solide onderbouwing hebt voor je beweringen vind ik het niet terecht dat je Ziggo onderuit haalt op een probleem met een router die jezelf aangeschaft hebt buiten Ziggo om.
__________________