Los bericht bekijken
  #92  
Oud 10 november 2008, 13:52
grizzler's schermafbeelding
grizzler grizzler is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 juni 2008
Locatie: Den Haag / Casema (Orange)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Ubee EVM3200
Berichten: 229
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Klaus_1250 Bekijk bericht
Weet iemand hoe de activatie procedure precies in zijn werk gaat bij Ziggo?

Ik heb hier een nieuw modem liggen (SBV5121E) om de oude te vervangen (SB4200E). In de handleiding staat dat ik activatie moet intypen in de adresbalk, maar weet niet zeker of dat gaat werken zonder al te veel moeite (e.g. router er tussen uithalen, DNS instellingen veranderen, etc).

Heeft er iemand gewoon een IP-adres of FQDN van de activatie site?
Mijn ervaring - vorig jaar augustus bij Casema - is dat je met een nog niet geactiveerde modem altijd op dezelfde plek terecht komt, ongeacht wat je intypt. Je zit dan in een 'private' net (10.x.x.x). De router heb ik er gewoon tussen laten zitten. Als ik me goed herinner heb ik de router een minuut of wat na de activatie maar eens gereset en toen kwamen er 'normale' netwerkgegevens binnen.

Citaat:
In de handleiding staat eveneens dat het zo'n 20 minuten duurt voordat alles werkt. Klopt dit (i.e. is het niet langer?)
Veel langer zal het niet zijn geweest. Wat internet betreft dan. Telefoon ging niet zo soepel. Dat duurde ruim een dag...

Citaat:
En wat te doen met de oude modem? Werkt nog perfect. In het installatie-pakket staat dat je met Ziggo contact op moet nemen, in de eerdere brief staat dat je hem moet terugsturen.

Leuk/aardig, maar hoe en waarnaar? Ik heb het eigenlijk nog nooit gedaan en altijd oude modems netjes in de kast opgeborgen (mochten ze er alsnog ooit om vragen).
Destijds heb ik de oude modem naar een antwoordnummer in Waddinxveen gestuurd. Dat was toen:

Casema BV
o.v.v. Retouren
Antwoordnummer 10045
2740 VB Waddinxveen

Dat antwoordnummer heb ik onlangs nog in een andere thread vermeld. Kan me niet herinneren dat daarvan werd gezegd dat het niet juist (meer) was.