Los bericht bekijken
  #6  
Oud 10 november 2008, 12:42
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArieKanarie Bekijk bericht
Ik ben nu een week of twee bezig met testen op diverse momenten van de dag (niet bijgehouden). Vandaar mijn vermoeden dat het met 'drukke' tijden te maken heeft. Ik snap dat het nogal een vage constatering is, maar dat is de enige logica die ik kan bedenken.

Modem staat in de meterkast (nieuwbouwhuis) 50 cm van het AOP.
Kabel tussen AOP en modem ook al eens los en vast gezet. Modem uiteraard al een aantal keer gereset en ook een minuut op 20 van de stroom gehad.

Toen ik de snelheidsverschillen heb opgemerkt heb ik als eerste de router er tussenuit gehaald. De testen heb ik met drie verschillende PC's gedaan icm met een aantal CAT5e en CAT6 kabels (lengte van 2 meter tot 25 meter). Geen verschil tussen de 3 PC's icm de diverse kabels.

Als (zoals bv gistermiddag) de snelheid laag is, zie ik geen enkel verschil tussen de diverse PC's en de verschillende kabels. Ik haal altijd keurig de max uploadsnelheid van 3Mb.

Sinds vanochtend haal ik de volledige down snelheid weer. Sinds gisteren niet het modem gereset oid. Ook weer met de drie PC's en de 3 kabels. Tijdelijk de router er weer tussen, geen probleem, maximale downloadsnelheid. Vanavond tussen pakweg 18:00 en 20:00 uur gaat de snelheid waarschijnlijk weer zakken.

Dus ik snap helemaal dat de 'twijfels' naar de tesmethode en de aansluitingen gaan, maar ik zou niet weten wat ik nog meer kan testen waaruit kan blijken dat het 'bij mij binnen' zit.

Thanks
Ron
Just to be sure. Test methodes kan ik niets op aanmerken als ik jou verhaal lees. '

Dan vermoed ik dat het probleem elders een oorzaak heeft, bijv een signaalprobleem of een (capaciteits)probleem in de wijk. Het signaalprobleem lijkt mij persoonlijk toch niet aan de orde ivm de upload die wel altijd goed is en de maximale waardes behaalt.
__________________