Los bericht bekijken
  #5  
Oud 10 november 2008, 12:04
ArieKanarie's schermafbeelding
ArieKanarie ArieKanarie is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juli 2008
Locatie: Zoetermeer / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Humax PVR-5200C
Berichten: 53
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Oke, heb je hier indicaties van? (meerdere keren per dag gemeten en bijgehouden?).

Plaatsing modem tov AOP en bekabeling bij je thuis gecontroleerd/nagekeken en zonder een eventuele router gemeten om er zeker van te zijn dat het probleem niet in huis zit?
Ik ben nu een week of twee bezig met testen op diverse momenten van de dag (niet bijgehouden). Vandaar mijn vermoeden dat het met 'drukke' tijden te maken heeft. Ik snap dat het nogal een vage constatering is, maar dat is de enige logica die ik kan bedenken.

Modem staat in de meterkast (nieuwbouwhuis) 50 cm van het AOP.
Kabel tussen AOP en modem ook al eens los en vast gezet. Modem uiteraard al een aantal keer gereset en ook een minuut op 20 van de stroom gehad.

Toen ik de snelheidsverschillen heb opgemerkt heb ik als eerste de router er tussenuit gehaald. De testen heb ik met drie verschillende PC's gedaan icm met een aantal CAT5e en CAT6 kabels (lengte van 2 meter tot 25 meter). Geen verschil tussen de 3 PC's icm de diverse kabels.

Als (zoals bv gistermiddag) de snelheid laag is, zie ik geen enkel verschil tussen de diverse PC's en de verschillende kabels. Ik haal altijd keurig de max uploadsnelheid van 3Mb.

Sinds vanochtend haal ik de volledige down snelheid weer. Sinds gisteren niet het modem gereset oid. Ook weer met de drie PC's en de 3 kabels. Tijdelijk de router er weer tussen, geen probleem, maximale downloadsnelheid. Vanavond tussen pakweg 18:00 en 20:00 uur gaat de snelheid waarschijnlijk weer zakken.

Dus ik snap helemaal dat de 'twijfels' naar de tesmethode en de aansluitingen gaan, maar ik zou niet weten wat ik nog meer kan testen waaruit kan blijken dat het 'bij mij binnen' zit.

Thanks
Ron