Discussie: retentie
Los bericht bekijken
  #55  
Oud 10 november 2008, 10:21
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Om dit even te actualiseren wil ik graag verwijzen naar het volgende topic:

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=14165

Er word door Ziggo beweert en geclaimt dat de retentie op hun nieuwsserver(s) 30 dagen is. Mijn ervaringen zijn toch echt anders, op grote groepen word naar mijn persoonlijke ervaring een retentie van 7dagen nog niet gehaald. Ik zeg het niet graag, maar zelfs de KPN nieuwsserver haalt een hogere retentie.

Ik ben in de positie geweest om de KPN en de Ziggo nieuwsserver naast elkaar te kunnen testen. Posts die ik niet meer kon ophalen van de Ziggo nieuwsserver (nog geen 10dagen oud) kon ik nog wel ophalen met de KPN nieuwsserver. Post(s) van nog geen 5 dagen oud die ik incompleet binnenkreeg via Ziggo, en wel compleet kon binnenhalen via de KPN nieuwsserver. Dit probleem zit dus puur bij de nieuwsservers van Ziggo en/of de verbindingen daarheen. Dit betroffen allemaal posts die door de posters middels payservers (80% Eweaka) geupload waren. Deze posts waren wel compleet binnen te halen van een "gratis" (behorend bij mijn abonnement bij IPB van KPN) nieuwsserver van KPN en niet of niet compleet waren binnen te halen van de "gratis" nieuwsserver van Ziggo bijbehorend aan mijn abonnement.

Op zich vind ik het niet zo'n hele grote ramp dat de retentie niet gehaald word, maar adverteer dan ook niet met een retentie van 30dagen en claim dit dan al helemaal niet, zeker niet als soms nog geen 8dagen retentie word gehaald. Nu zou ik heel graag zien dat of Ziggo niet meer adverteerd met een retentie van 30dagen, of daadwerkelijk een retentie van 30dagen gaat realiseren en het probleem met hun nieuwsserver(s) oplost. Dit laatste zou toch echt mijn voorkeur genieten.
__________________