Los bericht bekijken
  #29  
Oud 9 november 2008, 20:20
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rolfhobby Bekijk bericht
KLopt Cees al jaren Cees, en nooit problemen gehad


Wat bedoel je met 'broadcast' ? bedoel je dat het nu druk is met internet TV ofzo?


wat bedoel je hier mee? dus we mogen hier niks meer zeggen ofzo?
Ik bedoel dat als je een router aan hebt staan is je netwerk-interface van je modem gewoon actief. Alles wat er dan binnen komt op jouw ip-adres zorgt ervoor dat het link-lampje knippert. Je hebt dus een router, en dan klopt mijn vermoeden dus. Als je de router uitzet zul je zien dat het link lampje niet meer knippert.

Als ik het over broadcast-verkeer op internet heb, bedoel ik data-frames die in het tcp/ip protocol verstuurd worden aan "iedereen". Jij hebt een ip-adres gekregen, daarmee heb je een soort filter waardoor jouw router alleen reageert op verkeer wat gericht is aan jouw ip-adres. Verder reageert een computer of router ook op berichten (data-frames) die verzonden worden "aan iedereen". Dat noem je broadcast-frames, die worden dus verzonden aan alle computers die op dat moment aan staan. De meeste zijn verkeer wat gebruikt wordt om het tcp/ip netwerk te laten werken. Omdat die continue langskomen ziet je router die ook en daarom zie je het data-ledje ook knipperen ondanks dat je computers uitstaan.

Verder mag je alles schrijven wat je wilt, maar ik doel hiermee op wat excalibur je ook al uitgelegd heeft. Roep niet zomaar wat of trek conclusies zonder dat je weet waar het over gaat, stel dan eerst een vraag of iemand weet hoe dit of dat zou kunnen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....