Los bericht bekijken
  #9  
Oud 8 november 2008, 14:01
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thomas999 Bekijk bericht
Toch ligt de storing in negen van de tien gevallen aan de huisinstallatie bij de klant zelf, dus is het niet zo vreemd dat ze eerst adviseren kabels en connectors te controleren en eventueel te vervangen, om kosten voor de klant te voorkomen.
Door het bekende riedeltje af te lopen: kort coax kabeltje met aangegoten connectors direct op de TV aansluiten en kijken hoe het dan is.
Bij de buren informeren of die ook dezefde storing hebben, kan vaak een heleboel verholpen worden. Als het bij de buren ook prut is, is het tijd om Ziggo te laten komen. Als het daarentegen wel goed is bij de buren, dan is de kans dat alleen jouw kabeltje vanaf het overname punt naar de verdeelkast onderbroken is, erg klein.
Heeft iemand bovenstaande reactie wel gelezen? De praktijk wijst uit dat er vaak storingen bij mensen thuis zitten in goedkope of slechte bekabeling. Zelfs goede bekabeling kan door 1 klein foutje bij montage/aansluiten slecht worden (bv als je zelf stekkers monteerd op een coaxkabel) en niet de kwaliteit geven die men ervan verwacht.

Zo gek is het niet dat men eerst navraagt hoe de situatie bij de klant thuis is en wat er evt al getest is en indien nog niet gedaan een aantal testen adviseerd. Ze kunnen ook simpelweg in elk geval dat een klant een storing meldt een monteur inplannen, maar als die klant dan opeens voorrij kosten moet gaan betalen omdat de oorzaak van de storing bv een rotte splitter blijkt te zijn (of slecht contact, slechte kwaliteit coax/connector etc) staat diezelfde klant waarschijnlijk direct op zijn achterste benen (ondanks dat bleek dat het probleem in de bekabeling van de klant zelf zat).
__________________