Los bericht bekijken
  #20  
Oud 7 november 2008, 13:40
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rolfhobby Bekijk bericht
Citaat:
Nou hier bedoel ik mee dat er veel gepingt word en veel data over de modum gaat. Als ik me 4 PC's uit heb staan en de router staat nog aan dan merkte ik dat de modum verbindingen aan het zoeken is (snel knipperen) en dat had ik voorheen niet zo veel dat bedoelde ik met snel knippert ok?
Je gooit hier wel een uitspraak neer over dat er niets niet klopt met het modem omdat het lampje vaak knippert, gebruikt dit ook in antwoorden naar andere gebruikers, maar eigenlijk weet je niet of het nu wel klopt of dat lampje zo knippert?

Dat bedoelde ik dus met het iets roepen en zeggen dat het niet goed is zonder te weten wat het inhoud of je te vediepen in de materie. Het snel knipperen geeft min of meer aan dat er activiteit is, je kunt daaraan niet zien hoeveel je verbinding gebruikt word. Zelfs een ping request elke halve seconde geeft een regelmatig/snel knipperend ledje, alleen een ping request is per ping slechts enkele bytes. Zelfs 1000 ping requests per seconde is nog maar een paar kb aan dataverkeer.

Het modem zal regelmatig communiceren (pollen) met het netwerk, ook je router zal regelmatig communiceren met het modem, maar ook met eventuele bronnen op het internet, bv voor updates oid.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rolfhobby Bekijk bericht
Citaat:
Waarmee maak je ze rijk dan? Door te bellen? Ja wat denk je wel wat het kost en vooral als mobiel belt met mobiele kosten! hier kan je wel zeggen dat je het terug krijgt? Dat is me nog een vraag en dat gaat ook weer maanden in zitten? want ze staan toch al in de rode cijfers! En dat bedoelde met waarom zal ik slapende ziggo nog rijke maken? En ik heb hier Internet voor me HOBBY en FUN zoals ik al zei, en
Wat kost de Ziggo helpdesk per minuut? Volgens mij vind ik op de website van Ziggo dat je naar 0900-1884 kunt bellen voor lokaal tarief. Hier word Ziggo echt niet rijk van, sterker nog, het kost hun bakken met geld.

En de extra mobiele kosten..? Je bedoelt die? Tja als je het daar niet mee eens bent moet je klagen bij je mobiele provider, niet bij Ziggo, daar kan Ziggo niets aan veranderen, en die verdienen daar ook niets aan. Alle extra kosten die worden gerekend gaan naar je mobiele provider.


BTW als je problemen met je verbinding hebt en je hebt uitgesloten dat het probleem bij jou ligt, dwz:
- Modem is goed en bij AOP aangesloten
- Instellingen van PC/Laptop zijn goed? NIC staat op 100mbit etc?
- Je hebt de router ertussen uit gehaald?
- Getest met een kabel direct op het modem aangesloten, met de PC in veilige modus. -> Tevens andere UTP kabel en/of pc/laptop getest?

Zul je Ziggo moeten gaan bellen of een bericht sturen via de website, daar kunnen wij dan niets aan doen. Welke snelheid haal je eigenlijk, en waar test je het mee?
__________________