Los bericht bekijken
  #365  
Oud 7 november 2008, 12:32
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Angelo Bekijk bericht
Aan de ene kant is het namelijk zo, dat je na een verhuizing potentieel opgezadeld wordt met apparatuur die gewoon waardeloo geworden is, en aan de andere kant schendt deze vorm van protectionisme het beginsel van vrije handel. Een apparaat dat ik in Spanje koop is immers de facto niet bruikbaar hier en zo wordt elke vorm van concurrentie de kop in gedrukt.
Bovendien wordt door het standaardiseren van deze apparatuur ervoor gezorgd dat er door heel Europa een enkele standaard ontstaat, zodat het voor fabrikanten ook aantrekkelijker wordt om deze standaard te gaan implementeren in hun producten: Lees TV's met ingebouwde dvb tuner. Idealiter zou het mogelijk moeten zijn om een uitwisselbare printplaat in de tv te kunenn stoppen, zodat de consument kan kiezen tussen dvb-c, t of s(2).
Het is toch altijd al zo geweest dat er binnen Europa cq wereldwijd verschillen waren tussen de verschillende apparaten? Je weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel, maar ik noem PAL-B, PAL-G, NTSC. Zo zijn er meer zaken die nooit geheel hetzelfde zullen zijn binnen europ cq wereldwijd.

Ja het limiteerd je keuze voor apparatuur aan de andere kant zullen fabrikanten waarschijnlijk nooit hun apparatuur geschikt maken voor alle mogelijke opties als DVB-S DVB-C en DVB-T. Je stelt dit voor als het kunnen verwisselen van een printplaat, maar tja, een dergelijke optie kost nogal een paar centen vermoed ik, en ik denk niet dat fabrikanten die investering gaan maken (hebben ze in het verleden ook nog nooit gemaakt).

Ik weet niet of het de vrije handel schendt. Ik ben niet geheel op de hoogte wat er met de andere coderingstechnieken mogelijk is. Als het daarmee (te) gemakkelijk is om de streams te kraken/decoderen zonder dat men daar een geldige/betaalde kaart van Ziggo voor nodig heeft kan ik me voorstellen dat de kabelaar dat de nek om wil draaien, hetzijn natuurlijk hun centen waar dan misbruik van gemaakt zou worden.

Met internet is het al net zo, je kan ook niet elk wilekeurig kabelmodem aan de verbinding hangen om te kunnen internetten bij een kabelaar (UPC, Ziggo). Als het modem niet bij de leverancier bekend is/geregistreerd staat dan gaat het simpelweg niet werken. En op zich een niet onlogische stap. Ik hoor nu de tegen argumenten alweer dat het bij ADSL wel kan, klopt. Maar dat netwerk zit heel anders in elkaar dan een HFC netwerk, en die verschillen zijn niet geheel onbelangrijk. Je wil je netwerk beschermen tegen mensen/apparaten die ongeoorloofd gebruik maken van hetgeen jij aanbied aan diensten, en dat ligt bij ADSL veel simpeler en minder complex als bij een HFC netwerk.
__________________