Los bericht bekijken
  #39  
Oud 7 november 2008, 10:18
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RobertKoopman Bekijk bericht
Is het zelfs niet iets als 21:30?

Ik het begin dacht ik ook "waar blijven de punten?" maar dan stonden ze er een dag later bij.
Ook is het niet helemaal duidelijk of je de punten ook direct krijgt nadat er een WU af is.
Bij WCG zie je zo mooi dat jouw inzending "Pending Validation" is.

Qua informatie is WCG natuurlijk veel mooier dan FaH.
Maar FaH is veel "avontuurlijker", het werkt wel eens beroerd en is lastiger.
Robert, je slaar de spijker op zijn kop. WCG is no nonsense en werkt altijd. F@H heeft een veel grotere nerd factor met experimentele clients die niet altijd even stabiel zijn maar alle moeite ook wel heel erg belonen door enorme scores te geven voor die mensen die wat tweaken en risico's en effort in de beta en high performance client stoppen. Keerzijde is dat mensen die deze effort niet kunnen of willen leveren in vergelijking zulke lage scores halen dat ze snel het idee kunnen krijgen voor spek en bonen mee te doen. En dat vind ik wel soms gevaarlijk.

Dat is ook de reden waarom ik nogal twijfelde eerst of ik hier F@H of WCG zou adviseren. Vind zelf F@H nu wel weer een leukere uitdaging, maar complete beginners over de streep krijgen voor DC is wellicht handiger met WCG.

Enige wat ik alleen nog steeds niet snap is dat ze voor de PS3 zo'n ontzettend gelikte client kunnen uitbrengen die ook nog uitermate uitstekend performed, maar ze dat voor de PC niet voor elkaar krijgen.

Validatie is overigens bij F@H niet aan de orde, in principe zijn de stats zo goed als real time op de F@H servers. Alleen Tadah haalt die stats geloof ik maar elke paar uur of zo op (meer mag niet omdat ze anders ruzie krijgen met F@H over overbelasting van hun servers). En ook verwerking bij F@H kan soms langer duren als de servers druk hebben.
Dit samenspel veroorzaakt dat de ene keer WUs ingeleverd om zeg 21:50 net wel in de daily staan en een andere keer net niet.
Je bent alleen nooit punten kwijt, je krijgt ze gewoon de volgende dag,

Bij WCG is het idd zo dat je eerst op validatie moet wachten. Ze geven nml elke unit minimaal twee keer uit om de uitkomsten te verifiëren en zo ook geknoei uit et sluiten. Maar dat betekend ook dat je je punten pas krijgt als alle WUs waarmee je gevalideerd wordt ook ingeleverd zijn of de deadline gepasseerd zijn.
En als iemand dus een WU wel gedownload heeft maar om wat voor reden nooit inleverd kan dat dus een dag of 4/5 duren.
Maar ook daar krijg je uiteindelijk gewoon je punten.