Los bericht bekijken
  #72  
Oud 6 november 2008, 19:23
bnijmeij's schermafbeelding
bnijmeij bnijmeij is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2008
Locatie: Emmen @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Humax iHDR-5050C en Humax IR Fox-C
Berichten: 35
Standaard E19

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door masutrix Bekijk bericht
Sinds vanacht ook hier de melding E19 op bijna alle zenders, verschillende dingen geprobeerd zoals: De humax opnieuw ingesteld, updates gedraaid, weer alles opnieuw ingesteld, mail gestuurd naar storingen via de website van ziggo. Helaas moet ik constateren dat Ziggo wel heel klantonvriendelijk te werk gaat. Zoals ik hier lees zijn er meer mensen met hetzelfde probleem. De aanmeldingskaart is hier ook meteen ingevuld en verstuurd toen ik het pakket heb ontvangen. Helaas helaas, t'is weer een potje pindakaas.
Eventjes een korte reactie hierop. Het is belangrijk om te weten of je smartcard in het Ziggo-systeem is opgenomen en wat het nummer is. Die gegevens kun je vinden op ziggo.nl, optie Mijn gegevens/Mijn producten. Dat nummer moet kloppen met het nummer op de smartcard zelf. Als je dat boven water hebt, bel dan de klantenservice 0900-1884, optie 4, optie 2 (status van de bestelling). Als je na geduldig wachten iemand aan de lijn krijgt, moet je vragen om je smartcard met het daarbij horende nummer een refresh te geven. Sta er op, dat men dat onmiddellijk doet terwijl jij nog aan de telefoon bent. Als je dan te horen krijgt, dat de refresh heeft plaatsgevonden, heb je binnen 3 uur weer digitaal signaal. Intussen wel de decoder aan laten staan met de smartcard erin.

Als je twee smartcards heb, zoals bij mij het geval was, is het belangrijk, dat je om een refresh vraagt van de smartcard met het nummer dat in het Ziggo-systeem is opgenomen. Het opnemen van een nieuw nummer in dat systeem is namelijk vele malen moeilijker dan het refreshen van een bekend nummer, ook al is dat het oudste van de twee.

Het heeft mij vele uren bellen gekost om na 4 dagen weer digitaal signaal te ontvangen. Het verzenden van een vraag of een klacht via het contactformulier op de site van Ziggo is zinloos, want het duurt minimaal 3 weken voor je een reactie krijgt en dan is het nog maar de vraag of je daar wat mee kunt, zo is mijn ervaring.

Ik wens je succes, veel geduld en vasthoudendheid toe.