Discussie: Vraag: verlies internetsnelheid
Los bericht bekijken
  #33  
Oud 5 november 2008, 14:19
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
De afstand zou in principe (theorie) niets met de snelheid te maken moeten hebben, echter kan het wel. Dit heeft niet zozeer met de afstand te maken maar met de verbindingen/servers die je tegenkomt.

Heb net even een aantal testen gedaan op speedtest.net en ik haal niet op alle servers mijn snelheid. Op de testserver in groningen haal ik keurig mijn snelheid. Op een testserver in Rusland haal ik ook keurig mijn snelheid, ga ik testen op een server in Praag blijf ik steken op een 6Mbit, test ik op een server in Irak kom ik niet verder als 4 a 4,5Mbit. Op een server in Lissabon haal ik vervolgens weer keurig mijn snelheid

Wel heeft het direct invloed op je ping, en dat word ook meegenomen in de test, vandaar dat je het beste kunt testen op een server die zo dicht mogelijk bij. Ook om zoveel mogelijk componenten uit te kunnen sluiten die het kunnen beinvloeden.
Het gaat meer om de verbinding naar die testserver toe. Zitten daar onderweg een aantal bottlenecks tussen dan is de testsnelheid lager.
Als de verbinding vanaf jouw huis naar groningen bijvoorbeeld 'leger' is dan de verbinding naar polen, dan haal je daar een lagere snelheid.
Als Groningen bij jouw 20Mbit zou halen, dan wil dat niet zeggen dat iemand uit Australie op dezelfde server daar ook 20Mbit haalt, niet vanwege de afstand, maar vanwege de lijnen en bottlenecks onderweg. Of als de testserver zelf bijvoorbeeld een 100Mbit verbinding heeft naar het internet en er gelijktijdig 20 mensen met een 10Mbit verbinding gaan testen kun je nooit de maximum snelheid van je abonnement meten.

Je kunt dus het beste altijd een paar servers testen en meestal weet je op een gegeven moment zelf wel welke voor jou het beste is. Amsterdam is bij mij bijvoorbeeld vaak trager dan Groningen, ondanks dat mijn verbinding naar groningen eerst via Amsterdam loopt als je de traceroute bekijkt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....