Los bericht bekijken
  #10  
Oud 5 november 2008, 14:03
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Brammetje Bekijk bericht
Bij een kabellengte langer dan 5 meter heb je al een versterker nodig, wil je een zuiver beeld hebben.
Is toch niet zo zwart wit. Hangt van de gebruikte materialen af. Als je goede materialen gebruikt kan er vrij veel en is een versterker bij 5meter nog lang niet nodig. Je kan dit ook wel ongeveer "berekenen".

Een goede 2-weg splitter pakt ongeveer 3 a 3,5 dB demping, een 3-weg splitter zit al gauw op 6-6,5dB demping, en een 4-weg splitter neemt al gauw 8dB demping voor zijn rekening.
Goede C12 coax-kabel (min 75dB afscherming) heeft ongeveer 1,85dB demping/10 meter. (bv Hirschman koka779 digital).

Als het signaal GOED binnenkomt heb je met een 2-weg splitter en 10 meter goede coax op (en naar) beide aansluitingen ongeveer 5,5dB demping, is nog ruimschoots te doen, houd zelfs nog marge over, mits het signaal maar goed binnenkomt.

Ik heb het AOP bij mij thuis in de woonkamer in de vorm van een wandcontactdoos. Deze heb ik recent vervangen voor de ontvangen contactdoos/AOP bij mijn alles-in-een pakket. Hier zit de bijgeleverde splitter op aangesloten en hier is direct het modem op aangesloten. Vanaf deze contactdoos lopen er goede coaxkabels van ongeveer 7,5mtr naar mijn radio en (digi)tv, en heb een perfect signaal op alle zenders zowel analoog als digitaal en zonder signaalversterker.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eric22269 Bekijk bericht
@Excalibur, weet jij tot waar de groene kabel doorloopt, want wij hebben in huis maar 1 wandcontactdoos. loopt deze dan helemaal daarheen?
Die komt vanaf de straat ergens de woning binnen en loopt maar tot een plek in de woning, wat automatisch het AOP is. Een groene kabel word niet gesplitst binnen een woning, dus als er maar een Wandcontactdoos bij jullie thuis is waar de groene kabel uitkomt is dat het AOP.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 5 november 2008 om 14:16