Los bericht bekijken
  #7  
Oud 5 november 2008, 11:47
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Het AOP mag zich dan in je huis bevinden, maar dat het zich in je huis bevind wil ook niet direct zeggen dat het van jou is. Is hetzelfde met de electriciteits, gas en watermeter. Zitten ook in je huis, maar zijn niet van jezelf.

Het kabelbedrijf is namelijk verantwoordelijk voor de signaallevering t/m het AOP. Als er daar een signaalprobleem is, moet dit door de kabelaar opgelost worden. Is het signaal op het AOP goed, en daarna niet meer is het probleem voor jezelf. Door het AOP te wijzigen kan je dus ook het signaal verslechteren.

Laat ik kort zijn. Ik hoop dat je er met goede kabels komt alleen de situatie zal nooit ideaal worden, daarvoor zit die splitter verkeerd.

Een versterker kan trouwens in principe overal in het kabeltraject geplaatst worden, echter is de plaatsing zeer belangrijk. Ik zal dit even nader toelichten met een voorbeeld: Beneden is het AOP in de meterkast, vandaar trek je 20 meter coaxkabel naar de zolder, en wat blijkt het signaal is slecht. Nu stel ik even 2 fictieve situaties, situatie 1 is fout en situatie 2 is goed.

Situatie 1: Je monteert de versterker op zolder want dat is makkelijker. De versterker zal het signaal wel gaan versterken, maar omdat er al een slecht signaal aankomt bij de versterker zal deze het slechte signaal (dus inclusief de ruis) gaan versterken en is het probleem nog steeds aanwezig.

Situatie 2: Je monteert de versterker daar waar hij hoort en waar het signaal nog goed is, namelijk in de meterkast. Nu word het goede signaal (zonder ruis) versterkt zodat het wel goed aankomt op zolder.
__________________