Los bericht bekijken
  #6  
Oud 5 november 2008, 08:56
eric22269's schermafbeelding
eric22269 eric22269 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 november 2008
Locatie: Oud Gastel / ziggo
Ziggo Internet: Z1
DTV: Nokia
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Ten eerste heb je iets van de groene kabel afgeknipt en daar zelf een splitter op gemonteerd, niet erg handig. Je hebt nu het AOP eigenhandig aangepast en daarbij de groene kabel (erg) kort gemaakt zoals ik begrijp. Dit maakt het wel een stuk lastiger.

Wat heb je eigenlijk van de groene kabel afgeknipt en waarom??? Als er nu een probleem met het AOP is, of het probleem opgelost kan worden bij het AOP zelf waar een monteur voor moet komen zijn de kosten voor jullie zelf omdat er met het AOP geknutseld is.
De groene kabel zat strak tegen de muur zonder speling, dus toen ik hem doormidden knipten was er al geen ruimte. Ik wist trouwens niet dat de AOP niet van ons was. Hij zit toch in ons huis?

Waar komt de groene kabel binnen bij jullie thuis? Als ik het goed begrijp heb je hierop een splitter gemonteerd. Dit is een 2-weg splitter? Vanaf hier loopt een coax naar de contactdoos in de woonkamer en een naar jou kamer? Hoe lang zijn deze coax kabels? Wat voor stekkers/connectoren zitten erop gemonteerd?
De groene kabel komt binnen in de meterkast naast de voordeur. Van hieruit loopt hij ongeveer 1 meter omhoog (vanaf de 2-weg splitter) en daarna nog is 1 meter naar de tv.

Vervolgens bevind zich er in jou kamer nog een splitter? 2-weg? Op deze aansluitingen zitten waarschijnlijk weer contactdozen verbonden? Hoe lang zijn de kabels hierheen?
In mijn kamer zit idd een 2de 2-weg splitter. 1 kabel die hiervan naar mijn tv gaat is 1 meter lang en een 2de die naar zolder gaat is denk ik wel een meter of 10

Hoe lang is vervolgens de kabel van de contactdoos naar je tv en wat voor stekkers/connectoren zitten hierop gemonteerd?
Er zitten trouwens geen contactdozen tussen de kabels lopen rechtstreeks naar de tv.

Je zegt dat je het signaal goed wilt hebben maar er niet teveel geld aan wilt uitgeven. Ik vermoed dat als je deze situatie echt goed wilt hebben, je er toch meer aan zult moeten uitgeven dat je wenst. Begin eens met het gebruiken van goede coaxkabels, goede connetoren en kwalitatief goede splitters. Een goed voorbeeld van een goede maar betaalbare coaxkabel is de Hirschman Koka779 Digital coax kabel (uiteraard met de goede bijbehorende Hirschman stekkers). Er word nog steeds veel (goed)kope zooi verkocht bij oa bouwmarkten... dat wil je niet als je goed beeld wilt.
Oke bedankt, ik ga van de week is op zoek naar deze kabels. 2 meter kabel, 2 2-weg splitters en 4 stekkers moet toch niet zo extreem duur zijn.

Als het gebruik van goede kabels en stekkers nog niet het gewenste resulstaat geeft ben ik bang dat er een signaalversterker aan te pas moet gaan komen. Juist plaatsing hiervan is rechtstreeks aangesloten op het AOP, en daarna pas de splitters (niet andersom, hiermee kan je het probleem zelfs verergeren).
Ah oke, vandaar dat de versterker het niet deed. Ik zal maar is een verlengsnoer naar de meterkast trekken.
Ik ga van de week wel even nieuwe kabels kopen en deze alleen naar mijn tv trekken, dit is redelijk simpel en dan zie ik gelijk of het echt helpt.