Los bericht bekijken
  #3  
Oud 5 november 2008, 00:22
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Als je gebruik wilt maken van een versterker heb je volgens mij 2 mogelijkheden. Echter zitten er een aantal variabelen in het verhaal.

- Naar hoeveel aansluitingen moet het signaal verdeelt worden en over wat voor kabellengte's hebben we het hier?

1 - Je gebruikt een "eenvoudige" versterker zonder retour versterking. Je steekt dan de opsteek splitter op de WCD, hierop sluit je direct het modem aan. Op de uitgang van de opsteek splitter sluit je de versterker aan en hierna kan je indien nodig het signaal splitsen naar de verschillende tv's.

Ik weet niet of de opsteek splitter die jij hebt ook de functie zit om het Radio/TV filter uit te schakelen, degene die ik recent ontvangen heeft kan dit wel. De TV uitgang bevat dan zowel het Analoge/Digitale Radio/TV signaal wat je met de versterker kan versterken en middels een WCD op plaats waar de tv staat weer kan splitsen in Radio en TV.

2 - Je gaat het gehele signaal versterken, hiermee komt het modem voor internet achter de versterker te zitten, en zul je voor een goed resultaat een versterker nodig hebben die ook het retoursignaal iets versterkt, lees prijzig.

Ik zou voor optie 1 gaan. Geeft een goede situatie. Ik zou dan wel een versterker nemen met vaste lage versterking (niet altijd geschikt, bv bij veel aansluitingen niet geschikt) of een versterker waarvan de versterking regelbaar is. Je kan het signaal ook teveel versterken (overmodulatie) wat weer vervorming en een degradatie van het signaal tot gevolg heeft.

Echter als er nog wat dubieze bekabeling in het traject zit, begin dan met het vervangen van die bekabeling voor een goede coax kabel en goede stekkers. Hirschman heeft heel goed en betaalbaar spul hiervoor.
__________________