Discussie: Vraag: E-mail verzenden wordt {SPAM?}
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 4 november 2008, 23:20
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gerhard007 Bekijk bericht
Dit is duidelijk. Het betreffende mailtje wat ik stuurde was niet meer dan het woord TEST en het onderwerp TEST.
Maar is het nu de SMTP server die de SPAM flag eraan geeft? Of gebeurd dat bij de ontvanger. En is dit ook uit te schakelen? De personen die dit probleem hebben, hebben geen verstand van computers, dus vragen of ze rekening houden met de layout is geen optie.
Het 'taggen' als {Spam?} gebeurt op de ontvangende mailserver. Het maakt dus niet uit hoe/waar je het verstuurt. Wat je met 'verzenden' wel kunt doen is zorgen dat de tekst er niet als 'spam' uitziet.
Je moet dus eens naar een echt mailtje kijken en of daar soms verdachte vorm van tekst of opmaak in zit. Dan is het verder een kwestie van 'opvoeden' om anders te gaan mailen. Dat is beter dan om het aan de ontvangende kant op te lossen omdat andere ontvangers bij andere providers die de mail ontvangen ook hetzelfde kunnen krijgen als die hetzelfde soort spamfilter gebruiken.

Edit:
Oeps.... ik had de headers even niet goed gezien. Zo te zien zit er nu ook een spamfilter op de SMTP server. Dat is nieuw voor mij....
Maar het 'opvoeden' blijft de beste oplossing omdat het bij een ontvangend spamfilter ook kan gebeuren.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....