Los bericht bekijken
  #1  
Oud 4 november 2008, 11:31
eric22269's schermafbeelding
eric22269 eric22269 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 november 2008
Locatie: Oud Gastel / ziggo
Ziggo Internet: Z1
DTV: Nokia
Berichten: 9
Standaard Slechte ontvangst in huis

Ik woon nog thuis bij mijn ouders en we hebben hier 4 televisies staan. Alleen is de ontvangst op geen van deze tv's echt goed te noemen. 1 tv is aangesloten met digitene en dat werkt dan weer wel, maar de 3 die via kabel zijn aangesloten geven veel ruis en als ik mijn digitale ontvangen (nokia) erop aansluit geeft hij aan dat het signaal 30/40% is.

Nu weet ik dat dit komt door de manier waarop ik de kabels heb aangesloten. In de meterkast heb ik namelijk de groene tv kabel doorgeknipt en hier een splitter aan verbonden. Dit is trouwens gewoon zo'n klein zilver ding met 1 ingang en 2 uitgangen. Op 1 van deze uitgangen zit de groene kabel en op de ander zit een kabel die door het plafon naar mijn kamer loopt. In mijn kamer zit dan nog een splitter om het signaal naar mijn tv te sturen en 1 om naar zolder te sturen. Ik snap dat dit niet echt een ideale oplossing is, maar hoe kan ik dit beter doen zonder veel geld uit te geven?

oja, ik heb trouwens een versterker liggen (zonder naam), maar als ik deze aansluit heb ik helemaal geen signaal meer.

Is het trouwens mogelijkk dat mijn signaal verstoord wordt door de grote hoeveelheid kabels en stekkerdozen die in de buurt van de kabel liggen? Er staat hier nogal veel aangesloten in mijn kamer.

bedankt voor iedereen die mij wilt helpen, want ik krijg deze week een sony 26v4500 en wil dan wel goed beeld hebben.