Los bericht bekijken
  #2  
Oud 4 november 2008, 08:53
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Heb een aantal jaar meegedraaid in het Distributed Computing team van Chelloo.com en heb derhalve veel ervaring met zowel Folding@Home als World Community Grid. En in mindere mate met Rosetta en SETI.

Chelloo.com deed mee als subteam van de Dutch Power Cows, de grootste Distributed Computing community in Nederland. Voordeel is dat je zowel onderdeel bent van een groter geheel waarmee je internationaal wat voor stelt, maar dat je als subteam binnen DPC toch competatief kan zijn. Als je als eigen team direct internationaal mee doet heb je natuurlijk geen enkele kans om ook maar in de buurt van de top te komen. Binnen DPC kan dat wel, en DPC staat internationaal bij de meeste DC projecten in de top 20.
DPC is onderdeel van Tweakers.net, zie ook dit forum.

Kan uit ervaring zeggen dat DC erg verslavend is, zeker vanwege het competatieve element. Je wilt natuurlijk eerste zijn in het chelloo.com team, je wilt dat chellloo.com eerste staat in DPC en je wilt dat DPC eerste staat in de wereld

Ben zelf even gestopt om twee redenen: ik ben sinds vorig jaar verhuisd van UPC naar Ziggo gebied en ben dus geen UPC klant meer, dus had weinig meer op chelloo.com te zoeken en ook niet onbelangrijk: als je effectief aan distributed computing wilt doen staan je PCs 24/7 op full load. Dat betekend toch een fors hogere stroomrekening en dat moet je er dus wel voor over hebben. Gratis is de hobby dus niet.

Daar tegen over staat wel dat je met zowel F@H als WCG erg goede doelen in de medische wereld steunt. Het is toch een leuk idee dat jouw CPU tijd wellicht helpt een medicijn voor kanker te vinden.

Om een lang verhaal kort te maken: als er meerdere mensen geïnteresseerd zijn ben ik absoluut bereid mee te doen. En ik breng iig veel ervaring mee over het opzetten en optimaal instellen van de clients.