Los bericht bekijken
  #5  
Oud 4 november 2008, 08:23
bnijmeij's schermafbeelding
bnijmeij bnijmeij is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 oktober 2008
Locatie: Emmen @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Humax iHDR-5050C en Humax IR Fox-C
Berichten: 35
Standaard E19 en andere Ziggo-perikelen

Ik kan me de brief van Ilona heel goed voorstellen. Ik ben alleen bang, dat het water naar de zee dragen is en het om maar eens een andere metafoor te gebruiken niet echt zoden aan de dijk zet. Ziggo is blind, doof, ongevoelig, ongrijpbaar, autistisch en onnavolgbaar. Mijn ervaringen komen heel sterk overeen met wat Ilona beschrijft. Ik heb op 10 oktober een stevige schriftelijke klacht met schadeclaim ingediend bij Ziggo te Utrecht maar je krijgt daarvan niet eens een ontvangstbevestiging en wellicht ook nooit een antwoord.

“De aanhouder wint”. Een bekend Nederlands gezegde maar na gisteren geloof ik daar nauwelijks nog in als het om Ziggo-zaken gaat. Ik heb gisteren uren aan de telefoon gehangen om iemand te spreken te krijgen over het feit, dat ik na op 3 oktober jl. de decoder voor digitale tv te hebben ontvangen en geïnstalleerd vier weken later ineens geen digitale tv-beelden meer ontvang en op bijna alle zenders de melding “E19 Preview periode verlopen”. Ik schreef er al eerder over op dit forum. Uiteindelijk lukte het na een wilde poging, die achteraf een geslaagde truc bleek te zijn, iemand aan de lijn te krijgen nadat ik wel 20 keer had gebeld, in de wacht terecht kwam, de verbinding werd verbroken of geheel ten onrechte de melding kreeg, dat de klantenservice gesloten was.

Wat kreeg ik tot mijn stomme verbazing te horen? “Uw smartcard kan nog niet geactiveerd worden omdat u pas in fase 4 van het proces zit” (dat proces schijnt uit 6 delen te bestaan) “en u bent niet eerder aan de beurt dan 9 november en dan moet u opnieuw bellen of via de website een verzoek tot activatie van uw smartcard indienen.” Ik bracht daar tegenin, dat ik een product (Alles-in-1 Plus) had besteld, dat de decoder was geleverd, dat er een smartcard bij zat, dat ik de aanmeldkaart met de benodigde gegevens èn sticker direct had ingezonden en dat ik daarmee voldaan heb aan de voorwaarden voor de ontvangst van digitale tv en dat ik niet snapte waarom ik na 4 weken alle zenders te hebben mogen zien, nu ineens moet wachten omdat mijn bestelling nog niet in de goede fase zit. De uitleg die daarop volgde, heb ik niet kunnen begrijpen maar de conclusie was, dat het proces belangrijker is dan het belang van de klant en dat fouten in het proces geen aanleiding zijn er van af te wijken en de klant gewoon te geven waar hij/zij recht op heeft. Heel erg teleurstellend allemaal. Ik heb inmiddels wel via de website het formulier activatie nieuwe smartcard ingevuld en ingediend maar dat formulier vind je dan weer in de categorie bestellingen, erg logisch allemaal .

De dag ervoor (zondag) krijg ik te horen, dat de nummerportering – het overzetten van mijn huidige KPN-telefoonnummer naar Ziggo – vast was blijven zitten in het geautomatiseerde systeem en dus 6 weken na de bestelling en 4 weken na het insturen van de machtigingskaart nog helemaal niet in gang was gezet. Dat zou direct handmatig gecorrigeerd worden maar op de vraag hoe lang het dan nog zou gaan duren kreeg ik geen antwoord.

Samengevat: ik heb er spijt van Alles-in-1 Plus besteld te hebben, ik zou het willen terugdraaien maar ik vrees met grote vreze dat het proces dat daarvoor nodig is net zo moeizaam en onnavolgbaar zal zijn als het bestellen en verkrijgen van een goed functionerend samengesteld Ziggo-product. Daarom zet ik die stap nog maar even niet en bewaar ik mijn geduld nog een week of twee, hoewel me dat erg veel moeite kost en ik eigenlijk doodgewoon erg kwaad ben op de bende die Ziggo er van maakt.

Dan nog een laatste “anekdote”. Uit het overzicht bij Mijn facturen blijkt dat ik een betalingsachterstand heb van 15,90 euro en dat ik daarvoor een betalingsherinnering heb ontvangen. Dat is zeker niet het geval, sterker nog, ik heb maanden geleden al een machtiging tot automatische incasso afgegeven. Ziggo kan dat bedrag dus gewoon innen en daarmee zou de kous af moeten zijn. Maar nee, het staat in het overzicht, foutief, en ik moest dus weer in actie komen om het rechtgezet te krijgen. Ben benieuwd of dat lukt. Misschien ligt zelfs daar wel de oorzaak van het niet leveren van wat ik besteld heb. Wie zal het zeggen? Ziggo zelf niet. Ziggo luistert naar je (als je al iemand aan de lijn krijgt), maar goede en bruikbare antwoorden? Ho maar! Een drama in zes bedrijven en ik zit nog maar in het vierde. Ik ga nu mijn Ziggo-journaal bijwerken en voorlopig hou ik me, ook op dit forum, maar een tijdje koest.

Laatst gewijzigd door bnijmeij; 4 november 2008 om 08:44 Reden: kleine aanvulling