Discussie: Vraag: verlies internetsnelheid
Los bericht bekijken
  #22  
Oud 3 november 2008, 19:38
wabby's schermafbeelding
wabby wabby is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 oktober 2008
Locatie: Gilze @home
Ziggo Internet: Z2 Scientific Atlanta SA EPC2203
DTV: Humax
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
De reden waarom de helpdesk het probleem meestal eerst bij de klant thuis zoekt is omdat het daar ook vaak fout gaat, hetzij met de bekabeling/aansluiting, hetzij met de aangesloten apparatuur.

Goed je hebt een probleem dat de snelheid van de verbinding nogal wisselt. Heb ik een paar vragen voor je (weet niet wat je niveau ed is dus begin blanco) :

1 - Waar bevind het AOP (hoofdaansluiting/groene kabel) zich in je woning?
2 - Waar bevind zich het modem in je woning?
3 - Heb je een router aangesloten op het modem?
4 - Indien vraag 3 met ja beantwoord, heb je het al eens zonder router getest?
5 - Weet je hoe je het modem kunt uitlezen? Zo ja, wat zijn de signaalwaardes van het modem op een goed moment, en wat zijn de signaalwaardes op een slecht moment?
Op zich is er niets mis mee dat de helpdesk ook doorvraagt naar de thuissituatie van de klant, maar niet zelden wordt er geweigerd goed naar de klant te luisteren of wordt botweg zijn verhaal niet serieus genomen. Ik spreek uit ervaring.

Mijn AOP bevind zich in de woonkamer, direct daarboven het modem en direct daarnaast de router. Eerder in deze threat is te lezen dat de snelheid met router en zonder router nagenoeg gelijk zijn. Nee, ik weet niet hoe je de modem uit kunt uitlezen. Ik zou dat wel graag willen weten