Discussie: Vraag: verlies internetsnelheid
Los bericht bekijken
  #14  
Oud 3 november 2008, 16:21
DutchForce's schermafbeelding
DutchForce DutchForce is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 oktober 2008
Locatie: Leiden / Ziggo(Casema)
Ziggo Internet: Z2
Berichten: 8
Standaard

Ik heb ongeveer anderhalf jaar geleden hetzelfde gehad.
Eerst maar eens een keer of 5 de helpdesk (casema) gebeld en na de 3de keer hadden ze eindelijk door dat het toch niet aan mijn eigen netwerk lag. Dus monteur kwam langs, kabels doorgemeten en modem vervangen, de eerste paar uren daarna ging het goed vervolgens klapte de verbinding weer in. Na 4 monteurs en 3 modems verder bleek er een las in de hoofdleiding te zitten die storing gaf, deze kabel is dus door casema opgegraven en de las is vervangen.

Het ging goed voor een paar maanden, daarna weer hetzelfde probleem.
Weer aan het bellen geslagen en weer 2 keer het modem vervangen, elke keer ook de monteur verteld van de situatie van maanden daarvoor. Daar kon het niet aan liggen volgens hen dus het was echt mijn modem.

Monteur 3 kwam (bleek toevallig een broer van een collega van mij te zijn) alles rustig uitgelegd en hij meten, hij wist me na diverse metingen te vertellen dat het niet aan de las lag maar aan de grondcoaxkabel zelf die van mijn huis via die las naar de splitter liep.
Dus 2 dagen later een grondwerker bij mij thuis, hij ook weer meten, hetzelfde verhaal.
Kabel is dus vervangen direct naar de splitter in de straat (15 meter) en hij zag dat de "oude"kabel (5 jaar oud) nogal last had van corosie dit alles was dus gekomen door de foutieve las die dus vocht bij de kabel heeft gelaten.
Het hele verhaal dat ik na de meting weer goed kon inetten was te verklaren omdat die meting (stroomstoot) de kabel "reinigt". Of dit laatste waar is weet ik niet, maar sindsdien geen problemen meer gehad.

Moet er wel bij zeggen dat het hele verhaal zich afspeeld in ongeveer 14 a 15 maanden. Dus sterkte .............