Los bericht bekijken
  #45  
Oud 3 november 2008, 13:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Astridvva Bekijk bericht
Wij zijn dus ook al 5 maanden bezig met het modem/router probleem. Via het modem krijgen wij dus 2 ip adressen binnen. Een van casema en een van Ziggo. Als wij er een router tussen plaatsen dan snapt deze er niets meer van en kunnen we dus niet meer internetten. Helaas hebben wij wel een nieuwe router aangeschaft. Dit was dus niet nodig geweest, want onze oude router werkt naar behoren bij alle andere providers. Getest door familie en vrienden. Wie lost het probleem van de 2 ip adressen op en dan kunnen wij dus weer gewoon internetten. Ziggo luister naar de mensen zoals je aangeeft en ga niet verder zitten slapen Een nieuwe modem die past bij de nieuwere techniek die het ziggo netwerk een oplossing. Ondersteuning voor het modem geeft Ziggo niet dus moeten wij maar door blijven prutsen,
Als je 2 ip-adressen krijgt, dan heb je de router misschien niet goed aangesloten en werkt hij niet als router, maar als switch. Zou je dit nog eens kunnen controleren? :

De WAN poort van je router moet naar je modem, en de computers moet je aansluiten via de LAN poorten of draadloos. Vervolgens de router op DHCP client of 'automatisch ip verkrijgen' instellen. Daarna de modem uitzetten en de router uitzetten. Daarna de modem aanzetten en wachten tot hij helemaal is opgestart. Daarna pas de router aanzetten.
Als die helemaal is opgestart kun je de computers opstarten.

De computers krijgen dan een ip-adres in de 192.168.x.x reeks meestal. De router krijgt maar 1 ip-adres van Casema. Daarna zou alles normaal moeten werken.

Sluit je echter de router aan op de modem via één van de LAN poorten, dan werkt hij als switch en zou je dit soort problemen kunnen krijgen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....