Los bericht bekijken
  #1  
Oud 3 november 2008, 02:01
djpdjpnl's schermafbeelding
djpdjpnl djpdjpnl is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2008
Locatie: Uden @Home
Ziggo Internet: Z3 - Motorola SB5100(?)
DTV: Samsung DCB-9401R(?)
Berichten: 12
Unhappy Onstabiele verbinding

Na heel lang ZG, en vroegah nog MGV, gelezen te hebben heb ik me nu toch eens aangemeld. Meestal kon ik de oplossingen voor mijn problemen wel vinden, maar dit keer helaas niet.

Mijn internet is erg onstabiel de laatste week. Even dacht ik dat het aan m'n laptop lag maar ook mij Playstation 3 heeft er maar moeite mee. In plaats van een bewegend balkje bij het downloaden van een demo (Mirror's Edge voor de geÔnteresseerde) duurde het ca. 5uur om, ik meen, 936mb binnen te halen. Met een Z3 abonnement is dat best wel erg traag te noemen. Als ik gewoon aan het surfen ben op m'n laptop dan pakt is ca. 2 van de 5 pagina's die ik aanklik niet. Een refresh lost dat meestal op maar dit wordt erg vervelend op ten duur. Nieuwsgroepen gaan vreemd genoeg wel nog perfect; 1600+ kb/s haal ik nog met gemak.

Zou het misschien te maken hebben met de vertraagde migratie? Ik heb zowel m'n modem als router dubbel gereset dus dat is het probleem niet. Wel heeft Glashart afgelopen week een glasvezelkabel door de straat gegraven maar niet aangesloten (neen, het aanleggen was gratis en vrijblijvend en ik ga echt niet over naar KPN ). Ik heb wel nog verbinding dus ik neem aan dat ze geen kabeltje geraakt hebben of iets dergelijks? Speedtest.net al geprobeert die gaf vanavond nog fijn ca. 12000kbps aan.

Ik ben een beetje door mijn ideeŽn heen, iemand nog een optie?


edit; ik zie nu pas dat ik 'm in 't verkeerde forum gezet heb, zou een modje 'm naar internet willen zetten? Excuses!

edit2; nu zie ik ook de oplossing; een OpenDNS instellen... topic kan dus weg denk ik?