Los bericht bekijken
  #358  
Oud 31 oktober 2008, 23:46
grunnsat's schermafbeelding
grunnsat grunnsat is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Groningen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra / Cisco EPC3928 in bridge
DTV: Humax iHDR-5200C / LG 42LM860V
Berichten: 1.053
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Het is duidelijk dat deze ontvanger meerdere video formaten ondersteunt. Mijn punt is echter dat je wel multiformats kunt ondersteunen, echter als je gaat meten aan deze uitgangen met hoogwaardige video meetapparatuur, dan moet je helaas vaststellen dat deze specificaties gemiddeld veel slechter zijn, omdat men de chipvendors compromis moet maken.
De HD-ontvangers met dedicated HD-component uitgangen voldoen wel aan de hoge video eisen. Aangezien er geen substantiele marktvraag is voor hoogwaardige multiformat video uitgangen voor SD ontvangers, zullen semiconductor manufacturers hier niet in investeren. Voor HD vindt dit wel plaats omdat alleen component HD ondersteunt.
Ik gebruik deze ontvanger met component via mijn A/V receiver. En ik kan je verzekeren dat het beeld veel beter is dan van de Samsung 9401R. Vroeger gebruikte ik de Topfield met RGB, en ook toen was het beeld beter. IK heb geen idee welke chipset gebruikt wordt, maar de Topfields staan bekend om hun hoge beeldkwaliteit. Er bestaat ook nog een 5100 model voor de scandinavische markt, an daarvan is weer een uitvoering met HDMI verkrijgbaar (geen HDTV ontvanger !).

Dat laatste zou feitelijk standaard moeten zijn op iedere moderne receiver. Digitaal uit (receiver) naar digitaal in (TV), vereweg het beste.