Discussie: Vraag: ontvangst digitale zenders
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 31 oktober 2008, 18:58
TVdigitaal's schermafbeelding
TVdigitaal TVdigitaal is offline
Ziggo 2e lijns DTV Support
 
Geregistreerd: 30 oktober 2008
Locatie: Ziggo
DTV: Allemaal
Berichten: 1.047
Standaard

De zenders die je noemt zitten op dezelfde digitale frequentie (380.00 mhz in Maastricht). Het lijkt op een signaal probleem of een stoor produkt die je ontvangt op deze frequentie.

Kijk ook eens bij signaal controle (pagina 28 van de handleiding), denk dat je hier de waarde ziet varieeren en ook de ber waarde zal waarschijnlijk oplopen. Bij 100% goed signaal is de ber waarde 000000, hoe hoger deze waarde oploopt hoe meer "storing" zit er in je signaal.

De oorzaak van dit signaal probleem kan in een connector zitten of een splitter dat is even zoekwerk. Het makkelijkst is even de Philips direct aan te sluiten op de WCD. Bij de Philips moet je ook even extra goed opletten of het RF koppelbusje waar je de inkomende kabel op de ontvanger opzit er wel goed opzit.

Succes

p.s. Zorg ook altijd even dat je de laatste software versie op je decoder hebt staan. Klik in menu op "software upgrade" als er nieuwe software is zal je decoder deze installeren (kan 10 minuten duren) is er geen nieuwe software dan meldt je decoder dat ook.
__________________
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de collega's van Webcare.