Los bericht bekijken
  #54  
Oud 30 oktober 2008, 22:01
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.462
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jakko Bekijk bericht
Hoi,

Mijn aansluitpunt zit in de huiskamer. Vlak onder het aansluitpunt loopt een buis van me cv. Hier heb ik de aluminiumfolie een beetje losjes tussen gehangen en het werkt tot nu toe. Maar het signaal is niet goed. Bij info van de decoder geeft hij hoge Ber waarden aan. Op dit moment is het roeien met de riemen die ik heb. Waar ik eigenlijk nog banger voor ben dat is mijn eigen gezondheid. (elektromagnetische straling.) Als ik de folie weg haal is het beeld weg maar als ik zelf een beetje voor het aansluitpunt ga staan dan heb ik weer beeld. Ik heb hier wel zorgen over. Het is een teken dat de straling van de digitenne hoog is.
De straling van je eigen mobiele telefoon is vermoedelijk 1000 keer hoger als je belt . Probleem hier is dat door digitenne hetzelfde kanaal gebruikt wordt als het kanaal op de kabel. En dan is het signaal al heel snel zo sterk dat het dit kan verstoren als de zender van digitenne zo vlak bij staat als nu.

Elke coax kabel, ook die je huis binnenkomt en die in je huisinstallatie zit heeft een afscherming. Dat wordt uitgedrukt in decibel of dB. Een hele goede kabel heeft een afscherming van meer dan 100dB.(Bijv. HD9+) Koka-799 is 90dB geloof ik. De gemiddelde bouwmarkt-kabel haalt dit bij lange na niet. De kabel die je huis binnenkomt is ideaal gesproken ook redelijk goed 'dicht' dus meer dan 85dB. Maar door veroudering van connectors/verbindingen en zo kan dat dus minder worden. Verder heb je een probleem indien het digitenne signaal zo sterk is dat zelfs 100dB afscherming niet genoeg is.

Heb je overigens de AOP al eens open gemaakt om te controleren of de 'mantel' van de kabel goed en netjes aangesloten zit zonder beschadigingen ?? (zie mijn post een stukje terug in dit topic)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....