Los bericht bekijken
  #43  
Oud 30 oktober 2008, 16:13
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door chulin Bekijk bericht
De groene kabel is verleng vanaf de kamer naar een aansluitingdoos in de meterkast . Vanaf hier gaat naar de Tratec multi service box ( MSB 10/60). Vanaf de 3 TV uitgangen gaan naar 3 aansluitingdozen.
Zo staat al ongeveer 10 jaar, nog nooit problemen gehad
Maar hoe is hij verlengd? Als dat niet helemaal goed gedaan is waardoor de afscherming niet goed genoeg meer is kan het stoorsignaal op die manier binnen komen. Weet je zeker dat het verlengde stukje eenzelfde soort kabel is als de 'groene' ??

Dat het al 10 jaar zonder problemen gewerkt heeft kan natuurlijk wel, want die digitenne zender hebben ze pas sinds een paar weken aangezet. Deze werkt op hetzelfde kanaal als wat de kabel gebruikt. Omdat je zo dicht bij de zender zit, moet de installatie heel erg goed 'dicht' zijn om te zorgen dat het signaal van buiten niet op het kabelsignaal stoort. Zelfs als die 'verleng-actie' niet goed gegaan is, kan het dus al 10 jaar lang fout gezeten hebben, maar als er geen stoor-bron in de buurt zit merk je dat niet. Nu die aangezet is wel.

Het kan overigens best zijn dat je verleng-actie keurig zit, met juiste kabels en connectors en dat de storing daar helemaal niet optreedt. Maar dan zou je een monteur moeten laten controleren. Had je de storing al bij Ziggo aangemeld trouwens?

Lees ook mijn bericht een stukje hierboven nog eens door waar ook enkele tips in staan die je zelf kunt doen (controleren in je aansluitbox in de meterkast of de afscherming goed zit aangesloten)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....